Hedef Yapay Zeka

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirilen proje ile Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri “yapay zekâ” ve “tasarım” eğitimleri alıyor. Proje Kapsamında kurumlar tarafından eğitim gören çocuklar ziyaret edildi. Proje ile çocukların yapay zeka konusunda yetkin bir eğitim almaları ve yapay zeka konusunda yapacakları projelerde rehberlik sağlamak amaçlanıyor.

Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Yapay Zekâ Atölyesi” ve “Tasarım Atölyesi” başlıklı sosyal sorumluluk projelerinin bilgilendirme toplantısı kapsamında projenin hedef kitlesi Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ziyaret edildi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Milli Eğitim Müdürü V. Hüseyin Kalkan, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, Toplumla İlişkiler Koordinatörü Arzu Akar Gençer, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Nejat Büyükyakalı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, veliler, projelerde görev alan öğrenciler ile projelerde eğitim alan Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri katıldı.
Öğrencilere rehberlik edilecek
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Kalkan projenin uygulama sürecini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra MYO Toplantı Salonunda öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesi’nin toplumla bütünleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İlk projemiz ‘Yapay Zekâ Atölyesi’ projesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı, Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik Bölümü öğretim elemanlarımız, yapay zekâ teknolojisi üzerine eğitimler verecekler ve Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizin bu konuda projeler yapmalarına rehberlik edecekler. Proje sonunda bu öğrencilerimizin teknolojik beceriler ile donanıp, tüketen değil üreten, sebep-sonuç ilişkisi kurabilen, takım ruhuyla çalışabilen, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline gelmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Tasarım Atölyesi
Tasarım Atölyesi hakkında da bilgi veren Şengörür, “‘Tasarım Atölyesi’ başlıklı ikinci projemizde ise, Üniversitemizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı, Giyim Üretim Teknolojileri, İç Mekan Tasarımı bölümlerinde görev yapan öğretim görevlilerimiz; temel sanat eğitimi, moda tarihi, moda tasarımı ve inovasyon, tasarım ilke ve elemanları ve üretim uygulamaları başlıklarında eğitimler verecek. Böylece, öğrencilerimiz bir yandan tasarım ilke ve yöntemleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olacak, bir yandan da yaratıcılıklarını keşfedecekler.
Öğretim elemanlarımızın yanı sıra Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerimizi de projelere dahil ettik. Bu iki projede gönüllü olarak görev alacak öğrencilerimiz ekiplerinizde yer alacak ve sizlere yol gösterip, yardımcı olacaklar.
Özverili katkıları için başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kalkan Bey olmak üzere; Bilim ve Sanat Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan’a, öğretim elemanlarımıza, projelerde görev alan Üniversitemiz öğrencilerine, velilerimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü V. Hüseyin Kalkan da üniversite şehir bütünleşmesi noktasında başarılı bir işbirliğine imza attıklarını belirterek Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kırklareli Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan istifade etmesi ve etkilenmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Kalkan, başta Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Abduction olacak ubduction yerine...

  2. düzelti yapılan yorumu 07 Aralık 2019 Cumartesi 19:24:07

    yapay zekalılar sevmediler belliki!