Hazirandan Bu Yana Uzunköprü'ye 5 Uzman Doktor Ataması Yapıldı

İlçemizin en büyük sorunları arasında yer alan uzman doktor eksiği ile ilgili sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Haziran ayında 1(bir) fizik tedavi 1(bir) de Anestezi Uzmanın atamasıyla doktor açığına yönelik küçük de olsa atılan adımın ardından şimdi ise ilçemize 1(bir) Genel Cerrah, 1(bir) Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1(bir) de Çocuk Hastalığı Uzmanı ataması yapılacak. Uzman kadrolarına yapılan atamaların haricinde ilçemize 13 pratisyen hekim ataması da gerçekleştirilecek. Yapılan atamaları az da olsa doktor açığına yönelik olumlu gelişme olarak değerlendirilirken, diğer eksik olan uzman kadrolara da atamaların yakın bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Devlet Hastanesi’ne, Genel Cerrahi uzmanı, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı ile birlikte 13 pratisyen hekim ataması gerçekleşti. Son dönemde doktor sıkıntısı çeken Uzunköprü Devlet Hastanesinde uzun süredir beklenen doktor atamalarının bir kısmı gerçekleşti. Özellikle emekliye ayrılan Kadın Doğum Doktoru Lütfü Civelek ardından uzun süre boş olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ataması Uzunköprülüleri sevindirdi. Gerçekleşen atamalar hakkında gazetemize bilgi veren AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar, ilçemize atanan atanan doktorların en kısa zamanda hizmete başlayacağını ifade etti. Kuruşar yaptığı değerlendirmede, “Haziran’da 1(bir) fizik tedavi 1(bir) de Anestezi Uzman, şimdi ise birer , Genel Cerrahi uzmanı, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı ile doktor açığını çözmeye devam ediyoruz. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Milletvekilimiz Fatma Aksal ve İl Başkanımız Belgin İba’ya teşekkür ediyorum” dedi.

BELGİN İBA İL GENELİNDE YAPILAN
DOKTOR ATAMALARINI PAYLAŞTI

Edirne Merkez, Keşan ve Uzunköprü’de gerçekleşen doktor atamaları hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Belgin İba, “İlimiz genelinde beklediğimiz doktor atamaları gerçekleşmiştir. Buna göre Edirnemize 19 Uzman Hekim,57 Pratisyen Hekim ataması gerçekleşmiştir. Edirne sultan 1. Murat devlet hastanesine 1Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı, 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1 Beyin ve Sinir Cerrahı uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, 1 Tıbbi Biyokimya uzmanı, 1 Üroloji uzmanı, 15 Pratisyen .Uzunköprü Devlet Hastanemize 1 Genel Cerrahi uzmanı,1 Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı ve13 Pratisyen hekimdir. Keşan devlet hastanesi 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı, 1 Göz Hastalıkları uzmanı, 2 İç Hastalıklar uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı, 15 Pratisyendir. Tüm hastalarımıza acil şifalar temennilerimle Edirne’mize hayırlı olsun. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol