Hazır olmayan raporlar ertelendi

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran ayı birleşimleri 7 Haziran Perşembe yapılan dördüncü birleşim ile devam etti. Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü birleşimde birçok çok madde raporları hazır olmadığı gerekçesiyle sonraki birleşimlere ertelendi. Gündemde bulunan 4 maddenin ve gündeme sonradan eklenen 2 maddenin görüşüldüğü birleşimde 4 maddenin raporu hazır değilken hazır olan bir rapor kabul edildi, bir madde ise görüşülmek üzere komisyona havale edildi.  

Saat 11.00 itibariyle başlayan meclis Kırklareli İl genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Safet Üresin başkanlığında yapıldı. Okay Şeran tarafından okunan üçüncü birleşimin tutanak özetinin kabul edildi. Meclis üyelerinden Ertuğrul Koç’un mazeret dilekçesi okunarak kabul edildi ve ardından gündeme geçildi.
MTA’dan cevap bekleniyor
Gündemin ilk maddesi; Türkiye Nükleer Hammadde Aramaları" ile ilgili Trakya bölgesinin radyoaktif hammadde yönünden araştırılması amacıyla Pınarhisar İlçesi, Sütlüce, Ertuğrul, Tozaklı, Doğanca, Poyralı, Soğacak, Pazarlı, Çavuşköy ve köyleri arasında 16.04.2018 tarihinde başlayan ve 15.11.2018 tarihinde sona erecek olan çalışmalar hususunda "Çevre ve Sağlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi oldu. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne yazı yazıldığı ancak cevabın henüz gelmemesi dolayısıyla madde ileri bir tarihe ertelendi.
Birleşimin devamında gündemde olmayan ancak raporu hazır olduğundan dolayı gündeme alınması talep edilen bir madde oldu. Oylama yapıldıktan madde gündeme alındı. Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi.
Kanser vakaları konusunda
alınacak önlemler
Sonraki maddede Trakya bölgesinde ve İlimizde artan kanser vakalarının araştırılması, alınan ve alınabilecek önlemler ile verilerin arattırılması hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşülecekti ancak Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nden cevap beklendiği için madde ertelendi.
Rapor hazır değil
Günün beşinci maddesinde köy yolları ağında bulunan bazı yolların aşırı yağışlar sebebiyle geçit vermeyecek halde olduğundan, hasarlı yolların tespiti edilmesi aciliyet sıralamasına göre bakım ve onarımının yapılması hakkındaki konu görüşüldü. Konunun ilimiz tekelinde olmadığı ve tüm Türkiye’de görüşüldüğünden dolayı rapor hazırlanamadığı nedeniyle madde ileri bir tarihe ertelendi.
Davanın sonucu beklenecek
Gündemin bir sonraki maddesinde aylardır meclis gündemine gelen ancak görüşülemeyen Dereköy, Karadere ve
Şükrüpaşa köyleri civarında yapılması planlanan Yeni RES Projesi ile ilgili durum görüşüldü. Mevzu bahis köylerin kuruma dava açtığı ve sonuç beklendiği için konunun görüşülemediği söylendi. Konu hakkında söz alan Çetin Şinikoğlu, konu ile ilgili resmi cevap gelmesi için yazı gönderilmesini talep etti. Söz alan Cavit Çağlayan ise mahkeme kararının gelmesini beklemenin doğru olduğunu söyledi. Gürcan Kırım da söz alarak, doğru olanın bilgilendirme yazısıyla bilgi almak olduğunu söyledi. Cavit Çağlayan ise resmi yazıda davanın devam etmiyor olarak gözüktüğünü ancak konuyla alakalı davanın devam ettiğini bu yüzden doğrusunun davanın kararını beklemek olduğunu ve kendisinin de konunun takipçisi olacağını söyledi. Başkan Safet Üresin konuyu mahkeme kararını beklemesi noktasında oya sundu. Madde oy birliği ile kabul edildi.
Komisyona havale edildi
Günün son maddesi ise gündemde olmayan bir madde oldu. Engelliler ile alakalı bir projenin gündeme alınması talep edildi. Gündeme alınan konu görüşülmek üzere Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonuna havale edildi. Birleşim bu madde ile sona ererken meclis, Haziran ayının son birleşimini 8 Haziran Cuma yapmak üzere oturumu sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol