Hazır mısın Kırklareli? Kadro yolunda son adım

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları ve 696 sayılı KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşların taşeron işçilerinin kadroya alınması için yapılacak sınavın detayları belli olmaya başladı. Taşeron işçileri kadroya alacak kurumlardan biride Sağlık Bakanlığı. Bakanlık, bir tebliğ yayımlayarak sınavın detaylarını belirledi. Tebliğe göre sınav sözlü olacak. Hastanelerde sınav komisyonu başkanı başhekim başkanlığında, müdürlükler de ise görevli başkanlar tarafından yapılacak.

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin tebliğ kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı kurumların merkez ve taşra teşkilatına başvuran ve tespit komisyonlarınca yapılan inceleme sonucunda sürekli işçi kadrolarına geçiş için sınava girmeye hak kazandıkları tespit edilenlere uygulanacak sınavın şekli belirlendi.
Bu kapsamda işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine esas olarak Bakanlık, bağlı ve ilgili kuruluşların merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin tamamında bütün hizmet alanları için sözlü sınav yapacak. Sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ile sınav sonuçları
Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı için Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi “saglik.gov.tr” internet sayfasında Genel Müdürlükçe bağlı ve ilgili kuruluşlar ve il sağlık müdürlüklerinde ise kendi resmi internet sayfalarında ilan edilecek. Yapılan ilan tebliğ yerine geçmiş sayılarak ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacak.
03-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek
Sınav Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında, bağlı ve ilgili kuruluşlarda ve İl Sağlık Müdürlüklerinde üç kişiden, ayrıca aynı usulle iki de yedek üyeden oluşturulacak sınav kurulu veya kurulları tarafından 03 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İl Sağlık Müdürlüklerinde teşekkül ettirilecek sınav kurulu veya kurulları: A ve B hizmet rolündeki sağlık tesislerinde görev yapanlar için hastane başhekiminin başkanlığında, bunların dışındaki hizmet birimlerinde görev yapanlar için ise Müdürlüklerde görevli başkanların başkanlığında oluşturulacak. Sınav kurulu başkan ve üyeleri kendilerinin, boşanmış olsalar dahi eşlerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarının veya evlatlıklarının katıldıkları sınavlarda görev alamayacak.
İşçilerin eğitim düzeylerine uygun olarak sınav hazırlanacak
Sözlü sınav soruları çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları iş ve vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu veya kurulları tarafından hazırlanacak. Adayların sınav sonucu "başarılı" ya da "başarısız" olarak her bir hizmet kolu için ayrı hazırlanarak sınav tutanaklarına geçirilecek.
Sınavda başarısız olanlara
itiraz hakkı
Sınavda başarılı olamayanların itirazları en geç 23-26 Mart 2018 tarihleri arasında yazılı olarak alınarak ilgili sınav kurulu veya kurullarına intikal ettirilecek. Sınav kurulları bu itirazları en geç 27 - 28 Mart 2018 tarihleri arasında değerlendirerek karara bağlayacak ve kesin sınav sonuç listesi en geç 29 Mart 2018 tarihinde ilan edecek. Sınavda başarı gösterenler öngörülen şartları taşımaya devam etmeleri ve istenen belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla sınav sonuçlarının kesinleşmesini müteakip. Bakanlıkça sürekli işçi kadrolarına topluca geçirilecek. Sürekli işçi kadrosuna geçiş işlemi yapılanların atama sürecine ilişkin belgeleri ile personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştıkları dönemlere ilişkin bilgi ve belgeleri Bakanlık, bağlı ve ilgili kuruluşlar ile İl Sağlık Müdürlüklerince adlarına açılacak özlük ve sicil dosyasında muhafaza edilecek. Sürekli işçi kadrosuna geçiş işlemi yapılanlardan şartları taşımadığı tespit edilenlerin herhangi bir tazminat ödenmeksizin istihdamına son verilecek. Yanıltıcı bilgi ve belge sunmak suretiyle bu madde hükümlerinden yararlandığı tespit edilenlere istihdam süresince yapılan ödemeler genel hükümlere göre tahsil edilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol