Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Tanzim satış ile birlikte fiyatlar normale dönecek”

Sebze ve meyvede yaşanan fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye tanzim satış modelini uygulamaya başladı. 

Taze meyve ve sebze fiyatlarının yükselmesi ile birlikte hükümet mağduriyetleri giderebilmek adına belediyeler eliyle tanzim satış noktaları kurdu. Bu kapsamda ucuz meyve ve sebze tüketici ile buluştu. Marketlerde 8 TL’den, pazarda 6 lira 50 kuruştan satılan domates tanzimlerde 3 lira 50 kuruştan satılıyor. Bir dönem Türkiye gündemine oturan soğan ise tanzim satış noktalarında 3 liradan vatandaşa sunuluyor. Marketlerde 4, pazarda 5 liraya satılan patates, tanzim satış noktalarında 3 liradan satılıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tanzim satış noktalarındaki fiyatlara ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kısa, orta ve uzun vadeli çok net ve kararlı tedbirler aldıklarını, söz konusu tedbirlerden öncelikli ve kısa vadeli olan tanzim satış noktalarının, başta büyükşehir belediyelerinden İstanbul ve Ankara olmak üzere 80 noktada çok yoğun ve hummalı bir çalışma sonucu hizmete girdiğini söyledi. Berat Albayrak, "Bu fiyatların yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten. Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Online tanzim satışları başladı
www.epttavm.com adresinden online olarak tanzim alışveriş imkanı da başladı. Şu an sadece Ankara’da başlayan satışların ilerleyen günlerde tüm Türkiye’de olacağı bekleniyor.
En fazla 3 kilo sepete ekleyebildiğiniz online tanzim satışlarında, bir kilo ürünün kargo bedeli ise 3.70 TL.
İnternette satılan bazı sebzelerin fiyatı ise şöyle;
Biber : 6 TL
Patlıcan : 4.5 TL
Salatalık: 4 TL
Ispanak: 4 TL
Havuç: 2.50 TL
Maydonoz: 2.25 TL
Patates : 2 TL
Soğan: 2 TL

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. zoka yutulacak mı? 15 Şubat 2019 Cuma 17:29:03

    Devede pire ebadında bu gösterilik tanzim satışı birkaç ilde birkaç yüzbin aileye birkaç hafta ancak birkaç basit yemekle avunmaları üzere 82 milyon yurttaşın gözünü boyamaya yönelik bir panik operasyonudur. Seçim sonrasını bekleyen korkunç zamları hiçbir ferman ve irade engelleyemez.

  2. Pseudo gastronomy ilmince sarayın binlerce ve meclisin altıyüzce türden alayıvala yemeklerini düşünüp haşlı kemik çorbanızı kaşıklarken placebo effekti ile istediğiniz yemeği yiyormuş gibi olacaksınız imanlı sofranızda...

  3. açlığa veda diyen arkadaş ??? 19 Şubat 2019 Salı 09:48:36

    Psuedo gastronomy... Plasebo effekti... İmanlı sofra... Ne bunlar yav ???? Kardeşim sen kendi dediğini anlıyor musun ?