Hayvancılıkla uğraşan üreticiler dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere verilecek hayvancılık destekleri ile alakalı tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlü girdi. Tebliğe göre hayvancılıkla uğraşan üreticilerin hangi tarihlerde destekleme başvurularında bulunacakları açıklandı.

20 Kasım 2019 tarih ve 30954 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2019 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği yayımlandı.Tarım ve Orman Müdürlüğünden tebliğe ilişkin yapılan açıklamada; “Ülkemiz hayvancılığında üreticilerimizin desteklenmesinde ve sürdürülebilir hayvancılığın devam ettirilerek sağlıklı hayvan, güvenli gıda hedeflerine ulaşılmasında büyük önem arz eden 2019 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2019/54) 20 Kasım 2019 tarih ve 30954 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Desteklemelerden yararlanmak isteyen gerçek ve tüzel kişi üreticilerimizin Tebliğ maddelerine dikkat ederek bulundukları yerlerdeki İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurularını yasal süresi içerisinde tamamlamaları önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
Buzağı Desteklemeleri 31 Aralık 2019
2019 Yılı 1. Dönem Buzağı Destekleme Başvurusu; 31 Aralık 2019 (Herhangi bir Birlik ya da Kooperatif üyesi olmayanlar bulundukları yerdeki İl/İlçe Müdürlüklerine bireysel olarak müracaat etmeleri gerekmektedir.)
Anaç Koyun, Keçi Destekleme Başvurusu; 02 Aralık 2019 tarihine kadar üyesi olunan Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bu desteklemeler dışında Arılı Kovan Destekleme Başvurusu; 20 Aralık 2019 Besilik Erkek Büyükbaş Hayvan Destekleme Başvurusu; 31 Ocak 2020 Sürü Yöneticisi Destekleme Başvurusu 31 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Tebliğ hükümlerine göre ilgili Desteklemelerden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin belirlenen tarihe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol