Hayvan Hastanemiz törenle hizmete açıldı

Göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, bir ilke daha imza atarak, Kırklareli’ni Hayvan Hastanesine kavuşturdu. Dün görkemli bir törenle hizmete açılan tesisler ile sağlıklı hayvanların yetiştirilmesi hedefleniyor. Programa eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da katılım gösterdi…

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Kavaklı beldemizde bulunan Hayvan Hastanesinin açılışını dün törenle gerçekleştirdi. Saat 12.30’da gerçekleşen açılışa; eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Cemalettin Özden, ürkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Velioğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, parti mensupları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, belde belediye başkanları, birlik üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, birliği tanıtan kısa bir video gösterimi yapıldı. Daha sonra programın açılış konuşmasını Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci yaptı. Dermenci konuşmasında şunları kaydetti;
“Birliğimiz, kurulduğundan bu yana, ilimiz ve ülke hayvancılığı adına, önemli hizmetler yapan, bir kurum haline gelmiştir. Bizler de, göreve geldiğimizden bu yana, yaptığımız özverili çalışmalar sayesinde, Birliğimize kazandırdığımız, mülkiyeti tamamen, Birliğimize ait, geniş, modern, şeffaf ve kaliteli hizmet binamızla, daha modern ve kolay ulaşılabilir hale getirdiğimiz 7 şubemizle, biri uzman 6 veteriner hekimimiz, 10 veteriner sağlık teknisyenimiz, 5 ziraat mühendisimiz, 6 tarım danışmanımız ve 14 büro elemanımız olmak üzere, toplamda 41 personelimiz ve 22 aracımızla; Suni tohumlamadan, kayıt ve küpelemeye, hayvanların tırnak bakımından, kaba yem tohumu satışlarımıza, merkez ve şubelerimizde oluşturduğumuz, tarım marketlerimizden, sağım sistemleri ve yem karma makinalarına, damızlık gebe düve satışlarımızdan, hayvan hastanemize kadar, üyelerimizin, her ihtiyacını karşılayan, Damızlık birlikleri adına, Türkiye’de ilk defa, Damızlık Gebe Düve İhracatını yapmış, ilimizdeki, hayvancılık alanında faaliyet gösteren, en büyük sivil toplum kurumu haline gelmiştir.
İlimizde, hayvan sayısının azalmasının önüne geçmek ve ülkemizde yaşanan et sıkıntısına, bir nebze de olsa, katkıda bulunmak için başlattığımız, İthal Simental Irkı, Damızlık Gebe Düve Projemiz, başarılı sonuçlar vermiş ve üyelerimizin isteği ve talebi doğrultusunda da, üç etap halinde uygulanarak, yaklaşık 750 baş simental ırkı damızlık gebe düveler, üyelerimize dağıtılmıştır.
Göreve gelmeden önce, yaptığımız köy gezilerinde ve üye ziyaretlerinde, Siz üyelerimiz, İlimizde bir hayvan hastanesi ve laboratuvarının olmadığı, hayvan ilaçları ve veterinerlik hizmetlerinin, çok pahalı olduğunu, belirtmiştiniz. Bizler de, sizlerden gelen talep ve istekler doğrultusunda, göreve geldiğimiz taktirde, ilimizde bir hayvan hastanesi ve laboratuvarı kuracağımıza, söz vermiştik.
Ve bu doğrultuda, daha önce sucuk hane olarak kullanılan, bu binanın mülkiyetini satın alıp, gerekli tadilat ve gerekli izinleri de alarak, içinde, ameliyathanesinden, yoğun bakım ünitesine, laboratuvarından eczanesine kadar, bütün üniteleri olan, ihtiyaçlara cevap verebilecek, modern bir hayvan hastanesine dönüştürdük. Hayvan hastanemizi, sadece büyük baş hayvana değil, koyun-keçi ile birlikte, evcil hayvanlara kadar, tüm hayvan çeşitlerine, hizmet edebilecek şekilde oluşturduk. Kurduğumuz, bu hayvan hastanemiz ve laboratuvarımızda, biri uzman olmak üzere, 6 veteriner hekimimiz, 10 veteriner sağlık teknikeri kadromuzla, tüm ilçe ve köylerimizde, üyelerimizin hayvanlarına, ahırlarında, koruyucu hekimlik ve tedavi hizmeti yapabilme, olanağı sağlamış olduk.
Hayvan hastanemizi kurmamızdaki, önemli sebeplerden bir tanesi de, koruyucu hekimlik yapmak, doğru bakım ve besleme ve aşılama programlarıyla, hayvan hastalıklarının ve buzağı ölümlerinin önüne geçerek, üyelerimizin, ekonomik kayıplarını, en aza indirmektir.
Özellikle, kurduğumuz laboratuvarımızda, siz üyelerimizin hayvanlarına, gerektiğinde, bakım ve beslenmeden kaynaklanan hastalıkların ve diğer hastalıkların teşhisinde, veteriner hekimlerimizin, doğru teşhis koymalarına, yardımcı olmak amacıyla, kan numuneleri alınarak, ücretsiz olarak ta analizlerini yapmaktayız.
Sayın Valim, Bizler, bu hastaneyi kurarken, herhangi bir devlet katkısı almadan, kendi imkânlarımızla yaptık. Hayvan hastanemizde, var olan laboratuvarımızda, biyokimyasal ve kan analiz cihazlarımız bulunmaktadır. Fakat ilave olarak, mikrobiyoloji ve süt analiz cihazları da almayı, planlamaktayız. Eğer ki, bu cihazları temin edebilirsek, bölgemizde, yaygın olarak gözlenen, bazı önemli, mikrobiyolojik hastalıkların, teşhis edilmesine de olanak sağlayacağız. Fakat, almayı istediğimiz bu cihazların, maliyetleri çok yüksek olduğundan dolayı, Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında, yapacağımız projeye, Sayın Valim, Sizlerin, ve aramızda olan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin’den destek ve yardımlarınızı da talep etmekteyiz.
Bugün, açılışını yaptığımız, hayvan hastanemizle birlikte, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, göreve gelmeden önce, siz üyelerimize, verdiğimiz bütün sözlerimizi, yerine getirmiş olmanın, haklı gurur ve onurunu da yaşamaktayız. Hayvan hastanemizin, İlimiz hayvancılığına ve siz değerli üyelerimize hayırlı olmasını diler, bizleri, bu mutlu günümüzde, yalnız bırakmadığınızdan dolayı, siz değerli katılımcılara teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”
Dermenci’nin konuşmasının ardından, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir “hayırlı olsun” dileklerini içeren kısa bir konuşma yaptı. CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan yaptığı konuşmasında Damızlık Birliği yaptığı hizmetlerinden ötürü kutlarken, Kırklareli’nde bir Veteriner Fakültesinin büyük ihtiyaç olduğunu belirtti. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da yaptığı konuşmasında Milletvekili Kayan’a katıldığını ve el birliği ile gerekenin yapılması hususunda girişimleri bir an önce gerçekleştireceklerini belirtti. Kırklareli Valisi Esengül Civelek de Dermenci’yi gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları sebebiyle tebrik etti. İlimizin hayvancılık açısından önemli bir konumda bulunduğunu belirten Vali Civelek, Hayvan Hastanesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Plaket töreninin ardından son olarak eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal kısa bir konuşma yaptı. Ünal bir ilde birlik ve beraberlik olduğu taktirde o ilin kalkınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Program Hayvan Hastanesinin açılış kurdelesinin kesimi ve hastanenin gezilmesi ile son buldu...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kavaklı köyünde niye açılıyor anlamıyorum ki kırklareli merkez durur iken.merkezin etrafında bi sürü köy var açılması gereken yer merkez olmalıydı.gerçi onada şükür en azından hizmet geliyor cumhuriyet tarihinden 2004 2005 lere kadar bir tane teksitil fabrikasından başka yatırım yapılmamaış onuda özel sektör yapmış zaten kırklareli hiç olmazsa akp zamanında bi sürü yatırım yapılıyor.

  2. Nurşen hanım Merkeze geçtiğimiz aylarda açıldı zaten :)

  3. belediyenin açtığı hayvan hastanesimi anladim.belediye ayrı açıyo valilik ayrı açıyor yarışa girdiler mazallah

  4. Koskoca kırklareli ilinde özel hastane yok şaka gibi....belediye özel hastanelere izin vermiyor diye haber yapıldı bu gazetede...hayvan hastanesi için belediye ile valilik yarışa giriyor.. sözün bittiği yer denecek bi şey yok

  5. Sokakta baktimiz bir kedi var arka bacaklarnda kiriklar var vet gidirdim rontgen cekilmeden bir tedavi yapamiyorla r size gidirsek rontgenini cekermisinz lutfen