Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun 1. Etap açılışı gerçekleştirildi

Hayrabolu-Tekirdağ Yolu 1. Etabın açılış töreni; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz katılımıyla gerçekleştirildi. Hayrabolu Tekirdağ Yolu’nun 1.etabı olan Hayrabolu-Kandamış arası 13 kilometrelik kesimin toplam maliyetinin 166 milyon Lira olduğu belirtilirken, proje ile ilgiliğ konuşan Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nun katılımları ile 2x2 bölünmüş yol haline getirilen Tekirdağ - Hayrabolu yolunun 13 kilometrelik Kandamış kesimi açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Trakya'mıza hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu 1. Etabın açılış törenine katıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılım gösterdiği açılış töreni ile yolun 13 km’lik kısmı hizmete başladı.
Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz gerçekleştirdiği açıklamada; “Trakya’mıza önemli bir proje daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nun katılımları ile 2x2 bölünmüş yol haline getirilen Tekirdağ - Hayrabolu yolunun 13 kilometrelik Kandamış kesimi açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Trakya'mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“13 kilometrelik kesimin toplam maliyeti 166
milyon Lira”
Bakan Karaismailoğlu, Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 18 yılda yaklaşık 6 Milyar 862 Milyon Lira yatırım yaptıklarını anımsattı. Hayrabolu Tekirdağ Yolu’nun 1.etabı olan Hayrabolu-Kandamış arası 13 kilometrelik kesimin açılış töreninde konuşan Karaismailoğlu, “Hayrabolu-Tekirdağ Yolu ile ülkemizin Avrupa’ya bağlantısını sağlayan uluslararası yol güzergâhı üzerinde bulunan Tekirdağ’ın ulaşımı, yüksek standartlı bir yol ağı ile sağlanacaktır. Proje kapsamında, 19 kavşak, 4 köprü ve 1 üstgeçit, 5 altgeçit ile 116 adet hidrolik sanat yapısı bulunmaktadır. Bu 13 kilometrelik kesimin toplam maliyeti 166 milyon liradır” bilgisini paylaştı.
“Kapıkule’ye ulaşım
kolaylaşacak”
Projenin tamamlanması ile birlikte Tekirdağ Limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule’ye ulaşımının kolaylaşacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Bölgedeki ticaret hacmi artacak ve Tekirdağ ili sosyo-ekonomik kazanımlar elde edecektir. Yol kullanıcılarına daha güvenli ulaşım imkânı tesis edilecektir. Bölgedeki seyahat süresi kısalacak, araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları azalacaktır. Ayrıca bakım-işletme giderlerinden tasarruf edilerek, akaryakıt ve amortisman giderlerindeki azalma ile ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır” diye konuştu.
“İstanbul Boğazı Geçişine yeni bir
alternatif oluşturulacak”
Bakan Karaismailoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “101 km uzunluğunda ki Malkara Çanakkale Otoyolu, ülkemizin Avrupa yakasını Çanakkale üzerinden Kuzey Ege’ye bağlayacak olan oldukça önemli bir projedir. Sadece Tekirdağ’ın değil tüm Marmara Bölgesi ve ülkemiz açısından da büyük önem teşkil etmektedir. Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Trakya üzerinden, Ege ve İç Anadolu’nun batısına, Adana-Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgelerine yönelecek karayolu trafiği için İstanbul Boğazı Geçişine yeni bir alternatif oluşturulacaktır.”
“Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten
1 saat 20
dakikaya düşecek”
“8 milyar proje bedeli ile 229 kilometre uzunluğunda hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapacak hızlı demiryolu hattı inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla; Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya; yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek. Mevcut hat kapasitesi 4 kat artırılacak. Bu projenin 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçiyor ve bu proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları kurulacak.” Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun 1. Etap açılış töreninde konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesimi gerçekleşti. Daha sonra Bakan Karaismailoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte yolda test sürüşü gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ayrıca Babaeski’ye bağlı Alpullu beldesine de ziyarette bulunarak, Alpullu Belediyesi’ni gezdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol