“Hayırsever olmak isterdim”

 Vali Osman Bilgin;“Vali mi olmak isterdiniz? Hayırseverin yerinde olmak isterdiniz? Derseniz hayırsever olmak isterdim”

Levent Erkan ve Erkan ailesinin çabalarıyla kurulan “Şefik-Kadriye Erkan Kur’an Kursu” açılış töreni gerçekleştirildi. 

Kırklar Haber
13 Eylül tarihinde açılışı ve protokol imzasının atıldığı “Şefik-Kadriye Erkan Kur’an Kursu” 8 kattan oluşuyor. B grubu Kur’an kursu olması planlanan kurs ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kur’an Kursunun açılış merasimi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ise Müftü Hüseyin Demirtaş bir konuşma gerçekleştirdi. Göreve geldiği dönemden sonra incelemelerde bulunduklarını Kaydeden Müftü Demirtaş; “Diyanet İşleri Başkanlığının Taşra Teşkilatında bulunan Kırklareli’ne tayin olduktan sonra durum analizi yaptık. Yaptığımız analizlerde yatılı Kur-an kursumuzun olmadığı, 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın il genelinde 3 tane olduğunu tespit ettik. Sonra insanlarını tanıdık, güzel insanlar odlularını gördük. Neden geri kalmışlar diye düşündük. Sonra fark ettik ki biz fazla sahaya çıkmamışız. Onun için geçen sene sahaya çıktık insanlarla konuştuk. 4-6 yaş grubu Kur’an kursu sayımız 12’ye çıktı. Bu sene de inşallah 25-26 civarına çıkacak” sözlerini sarf etti.Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e teşekkür eden Müftü Hüseyin Demirtaş, Vali Bilgin’in göreve geldiğinden bu yana bütün kurumları gezdiğini belirtti. Cami ihtiyacı olduğunu Vali Bilgin’in de tespit ettiğini söyleyen Müftü Demirtaş, Kur-an kursu ve camilerle ilgili konularda hayırseverlerle yakından ilgilendiği için Vali Bilgin’e teşekkür etti.
“İmam Hatip okullarına hafızlık anlamında akademik imkan verecek”
“Bugün bodrumu dahil 8 katlı bu bina Kur’an kursu hizmetlerinde faydalanmak üzere hayırsever Levent Erkan ve ailesi tarafından oluşturulan “Şefik-Kadriye Erkan Kur’an Kursu” olarak kayıtlarımıza girecek” diyen Müftü Demirtaş, noter işlemleri halledildikten sonra B grubu Kur’an kursu olarak hizmet vereceğini söyledi; “Burası hem mahalle halkına hem de İmam Hatip okullarına hafızlık anlamında akademik imkan verecek. Bu anlamda Kırklareli için çok önemli bir gün olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Yapılan en iyi yatırımı yaptınız”
Projeyi herkesin takdir ettiğini belirten Müftü Demirtaş, binanın 3-4 milyonluk bir tutara mal olduğunu söyledi ve mahalle vatandaşlarının yararlanacağını ifade etti. Binanın yapılmasına vesile olan herkese teşekkür eden Demirtaş, kendi görevlerinin de bu tip kurumları güzel bir şekilde çalıştırmak olduğunu kaydetti. Erkan ailesine Kırklareli’nin geleceğine bir imza attıkları için teşekkür ettiklerini söyleyerek, “Yapılan en iyi yatırımı yaptınız” dedi.“O nimeti insanlarla paylaşmayı, kullanmayı yerine getirirsek insanlığın gereğini yapmış oluyoruz”Müftü Hüseyin Demirtaş’ın ardından kürsüye Kırklareli Valisi Osman Bilgin geldi. Vali Bilgin, 3 buçuk aylık görev süresindeki en mutlu günü yaşadığını ifade ederek sözlerine başladı. “Allah zenginliği insanlara nimet olarak verdiğini belirtiyor. Bu nimetlerin adabı ve ölçüsü bilinmezse külfet olduğunu belirtiyor. Bugün binlerce eviniz, arabanız, yatınız olsa sadece birine binebiliyorsunuz, birinde yaşayabiliyorsunuz. Ama o nimeti insanlarla paylaşmayı, kullanmayı yerine getirirsek insanlığın gereğini yapmış oluyoruz” diyen Vali Bilgin, Kırklareli halkının erdemli ve kadirşinas insanlar olduğunu söyledi. Ancak Kırklareli’nin yardımseverlik konusunda birçok ilin gerisinde olduğunu belirterek, “Bu eksiklik bu konuda farklı niyetleri olduğundan değil, bu konuda bir eğim oluşmadığından. Bu konuda bizlere görevler düşüyor ve bu görevi 24 saat esaslı yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.“Ben bu ilin valisi olarak söylüyorum. Şu an Türkiye’de 81 tane vali var. Kamuda en üst görevde bulunan kişilerden biriyim. Ama buna rağmen ben bu hayırseverin durumunda olmak isterdim. Vali mi olmak isterdiniz? Hayırseverin yerinde olmak isterdiniz? derseniz, hakikaten hayırseverin durumunda olmak isterdim” diyen Vali Bilgin, hayırseverliğin ve yardım yapmanın kendisi açısından önemini vurguladı.Üzerlerine düşen sorumluluğun çok fazla olduğunu söyleyen Vali Osman Bilgin, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarına söz verdi. Vali Bilgin, hayırsever aileye teşekkür ederek, Kur’an kursundan nice hayırseverlerin çıkmasını temenni ederek sözlerine son verdi.Konuşmaların sonrasında noter huzurunda gerekli belgeler ve protokoller, Müftü Demirtaş ve Erkan Ailesi arasında imzalandı. Sonrasında Vali Osman Bilgin ve Müftü Hüseyin Demirtaş, Erkan Ailesiyle beraber kurdeleyi keserek açılışı yaptı. Açılış ardından 8 kattan oluşan Kur’an kursunu gezen Vali Bilgin, incelemelerde bulundu ve Erkan Ailesine ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol