Hayırlı olsun Kırklareli

1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için beklenen listeler dün saat 17.00 itibariyle YSK'ya teslim edildi. Kesin aday listeleri 28 Eylül'de açıklanacak olsa da partiler şimdiden milletvekili adaylarını açıkladı. Buna göre 1 Kasım seçimleri için partilerin Kırklareli'de milletvekili adayı olarak belirlediği isimler AK Parti'de Selahattin Minsolmaz, Turhan Altıntel, Aytaç Aksoy, CHP'de Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Tuna Soykan, MHP'de Selçuk Yılmaz, Hüsnü Cumali ve Oktay Kahve olarak sıralandı

Siyasi partiler milletvekili adaylarını dün saat 17.00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Listelerin teslim edilmesi ile birlikte seçim takvimi de işlemeye başladı.
Bu anlamda 22 Eylül 2015 tarihine kadar siyasi partiler aday listeleri ile bağımsız adaylar başvuru evrakındaki eksikliklerini tamamlamalarının ve bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmelerinin son günü. 28 Eylül 2015 tarihinde ise partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek. Ancak kimi parti saat 17.00'ı beklemeden kimisi de 17.00'da listelerini YSK'ya ilettikten sonra milletvekili adaylarını kamuoyuna duyurdu.
Kamuoyuna aday listelerini açıklayan ilk parti MHP oldu. Böylece MHP'nin Kırklareli'deki milletvekili adayları da kesinleşmiş oldu. CHP ise 25'nci dönemde ön seçimle belirlediği milletvekili adaylarını 26'ncı dönem içinde tekrar aday olarak açıklayacağını duyurmuştu. Bu anlamda CHP'nin adayları da biliniyordu. AK Parti'nin milletvekili adayları içinse saat 17.00 beklendi. Listelerin teslim edilmesinin ardından AK Parti'nin Kırklareli'deki milletvekili adayları da öğrenilmiş oldu. 25'nci dönemde Hamdi Irmak'ı birinci sıradan milletvekili adayı gösteren ve milletvekilliğini kazanan Irmak, 26'ncı dönem seçimleri için aday gösterilmedi. AK Parti 26'ncı dönem için; daha öncede milletvekili aday adayı olan Selahattin Minsolmaz, Turhan Altıntel ve Aytaç Aksoy'u aday olarak gösterdi.
İşte partilerin Kırklareli Milletvekili Adayları;
AK Parti
Selahattin Minsolmaz;
1970 yılında Kırklareli'de doğdu. İlköğrenimini Ziya Gökalp İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini de 1987 yılında Kırklareli Atatürk Lisesi'nde bitirdi. Üniversite öğrenimini 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi-Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak ve aynı yıl İTÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlayarak, mastırını 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı.
Meslek hayatının ilk döneminde İstanbul'da; STFA İnşaat şirketinde; GAP İdaresi kontrolündeki "GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi)", DSİ Genel Müdürlüğü kontrolündeki "Melen Çayı Projesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki "İstanbul Gecekondu Önleme Projesi", SEKA kontrolündeki "Dalaman Atıksu Arıtma Tesisleri Deniz Deşarjı" gibi önemli ülke projelerinde şantiye ve proje mühendisi olarak çalıştı.
Askerliğinin ardından Lüleburgaz Belediyesi-İmar İşleri Müdürlüğü'nde Mühendis olarak göreve başladı. Ayrıca 2002-2003 yıllarında, İmar Müdürlüğü görevi yanı sıra Kırklareli Bayındırlık İl Müdürlüğünde geçici görevli olarak, harita, planlama ve şehircilik alanında kontrol mühendisliği görevinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
Turhan Altıntel
Kırklareli'nin tanımış iş adamı. Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak birçok kez görev yaptı. Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı görevinde bulundu. Daha öncede AK Parti'den milletvekili adayı ve aday adayı oldu. Ruhan Uzunlar Altıntel ile evlidir.
Aytaç Aksoy;
1975 yılında Vize'de doğdu. Evli ve bir çocuk babası. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğretimini Vize'de tamamladı. Üniversite eğitimini tamamlayarak İnşaat Mühendisi oldu.
Daha sonra Aksoylar Mobilya Ltd. Şti. ile iş hayatına başladı. Aynı zamanda kendi mesleğini icra etmeye devam etti.
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Üyeliği ve iki dönem Lüleburgaz Ticaret Odası Komite Başkanlığı görevlerini yürüttü.
2004 yılında AK Parti saflarında yer almaya başladı. 2007-2011 yıllarında İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Daha önceki dönemde AK Parti Kırklareli Milletvekili Aday Adayı oldu.
CHP
Turabi Kayan;
05.01.1955'te Lüleburgaz'a bağlı Yenibedir Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitiren Türabi Kayan, Lüleburgaz Ortaokulu ve Lüleburgaz Lisesi'nibitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ankara'da devam etti. Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden 1980 yılında mezun oldu.
Yüksek öğrenim yıllarında CHP Genel Merkezi ile yakın temaslarda bulundu. Yüksek öğrenimi sonunda Lüleburgaz'a döndü. Kendi mimarlık bürosunu kuran Turabi Kayan 2001 yılına kadar aktif mimarlık yaptı.
Mimarlık mesleğinin yanında sürekli olarak çiftçilik ile de uğraştı. Türkiye Mimarlık Vakfı kuruculuğu, Lüleburgaz Mimarlar Odası Başkanlığı, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi Kuruculuğu, Türkiye Üretici Köylü Sendikası Genel Merkezi Kuruculuğu, Atatürkçü Düşünce Derneği Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegeliği görevlerinde de bulunan Turabi Kayan, 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Kırklareli 3. Sıra Milletvekili Adayı oldu.
2011 Milletvekili Genel seçimlerinde CHP Lüleburgaz oylarını ekibi ile birlikte % 43'ten %56'ya yükselten Kayan, 8 Nisan 2012'de yapılan CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü seçimlerinde İlçe Başkanlığına yeniden seçildi. 2015 Milletvekili Genel seçimlerinde Kırklareli Milletvekili A. Adayı olan Mimar Turabi Kayan, bu seçimlerden aldığı oylarla Milletvekili çıktı.
Vecdi Gündoğdu;
Vecdi Gündoğdu 1969 yılında Kırklarelide doğdu. 1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile başlayan siyasi yaşamı Cumhuriyet Halk Partisinin açılmasıyla burada devam etti. Cumhuriyet Halk Partisinde 5 dönem Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı 2 dönem İl Başkanlığı ve yine 2 dönem CHP Üst Kurultay Delegeliğinde bulundu.
2004 yılındaki Yerel Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanı olarak girdi. 2007 yılındaki Genel, 2009 yılındaki Yerel, 2011 yılındaki Genel Seçimlerde ve yapılan Referandumlarda Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisini Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak temsil etti. Vecdi Gündoğdu 2014 yılında Kırklareli Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin 2015 Haziran Ayında yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri için almış olduğu Önseçim Kararı ile birlikte Vecdi Gündoğdu Milletvekili Aday Adayı oldu ve seçimlerde aldığı oy oranı ile 2. sırayı hak kazandı. 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Vecdi Gündoğdu Evli olup, bir çocuk babasıdır.
Mehmet Tuna Soykan;
Kırklareli'nde 1951 yılında doğan Mehmet Tuna Soykan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırklareli'nde, yüksek lisansını ise İstanbul Marmara Üniversitesi'nden mezun oldu. Bir süre Kırklareli Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapan Soykan, 1981 yılında özel diş hekimi muayenehanesi açtı. Sosyal Demokrat Halkçı Partisi'nde siyasete başlayarak, CHP Kırklareli kurucu il başkanlığı görevinde bulunan Soykan, son seçimde de milletvekili adayı olmuştu. Soykan, evli ve bir çocuk babasıdır.
MHP
Selçuk Yılmaz
1966 yılında Vize'de doğdu. Evli ve 1 çocuk sahibi olan Yılmaz, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Demokrat Parti'den seçildiği Vize Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra partisinden ayrılarak MHP'ye geçti.
Hüsnü Cumali
1956 Yılında Babaeski Çengelli Köyünde doğmuş, Gazikemal Mahallesi'nde büyümüştür.
İlköğrenimini Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Babaeski Orta Okulu, ardından Babaeski Lisesi'nde ve yüksek öğrenimini Edirne Eğitim Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Stajyer öğretmenliğini Kepirtepe Öğretmen Okulu'nda yaptıktan sonra 1981 yılına kadar Sinop Lisesi'nde kimya öğretmenliği yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Babaeski Belediye Başkanlığı sürecine kadar da serbest muhasebecilik yapmıştır.
1978 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyasete başlamış askeri darbe sonrası THA ve Tercüman Gazetesi'nde muhabirlik, 1981 ve 1982 yıllarında Babaeski Tarım Festivali Komisyon Başkanlığı, 1984-1999 yıllar arasında Anavatan İlçe Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyeliği ve bu dönemde Bütçe Komisyon Başkanlığı, İmar Komisyon Üyeliği ve Daimi Encümen Üyeliği, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevlerini yapmıştır.
Hüsnü Cumalı evli olup iki çocuk babasıdır.
Oktay Kahve
1955 yılında Sivas'ta doğdu. Ziraat Teknisyeni olduktan sonra Lüleburgaz Türkgeldi çiftliğine stajyer memur olarak atandı. Daha sonra Samsun Tarım İl Müdürlüğü'ne ziraat teknisyeni olarak atandı. 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Sevk ve İdarecilik Bölümünü, 1982 yılında da Trakya Üniversitesi Seracılık bölümünü bitirdi. Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Enformasyon Şube Sorumlusu olarak çalıştı. Lüleburgaz Ülkü Ocakları kurucularından olan Kahve evli ve iki çocuk babası.
Tekirdağ ve Edirne milletvekili adayları
Edirne;
AK Parti: 1-Rafet Sezen, 2- Mustafa Mercan, 3- Fahrettin Savcı.
CHP: 1-Okan Gaytancıoğlu, 2-Erdin Bircan, 3-Gürkan Güneser.
MHP: 1- Gürsel Şimşek, 2-Hüseyin Ülker, 3-Nehir Çakır.
Tekirdağ;
AK Parti: 1-Mustafa Yel, 2-Ayşe Doğan, 3-Metin Akgün, 4-Ali Gümüş, 5-Ömer Karadeniz, 6-Adnan Argan.
CHP: 1- Faik Öztrak, 2- Candan Yüceer, 3- Emre Köprülü, 4- İlhami Özcan Aygun, 5- Arzu Mandalı Sucu, 6 Şerafettin Terzi.
MHP: 1-Bülent Belen, 2- Hakan Özgül, 3- Muhammer Varol, 4-İsmet Fıçıcı, 5- Ergün Vardar, 6- Tunus Tuğu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Selçuk Bey faktörü 20 Eylül 2015 Pazar 00:22:24

    Vize'nin eski belediye başkanı çalışkanlıkta parmakla gösterilen Selçuk YILMAZ Bey Kırklareli'nin 2+1 lik alışıldık tablosunu bozabilecek birisi. İnşallah olur. Ve Kırklareli 1+1+1 lik bir tabloyla dengeleri sağlar. Çünkü Chp.nin 2 lik varlığı ne yazık ki senelerdir Kırklareli adına bir faydaya ulaştırılamadı. Soru önergesiyle göz boyayan değil çalışan vekiller istiyoruz.

  2. İnadına değil İcraatına Oy 20 Eylül 2015 Pazar 17:46:54

    Yüksek tahsilli okumuş ve siyasette olduğu kadar icracı yönleriyle de sahada olmuş vekiller istiyoruz artık. Her partiden bir vekille denge sağlansın diye umuyorum ben de. "İnadına değil" bundan böyle "İcraatına" oy veriyoruz.

  3. selçuk bey şimdiden hayırlı olsun

  4. Selçuk Başkan'ın üzerindeki aşırı kibarlık ve naiflikten kurtularak vekillik isteyen bir siyasetçi gibi daha girişken seçim gezileri yapması lazım. Kahvede okey oynayanlara kartvizit dağıtarak çabaları yetersiz kalır.

  5. selçuk bey iyi ama 07 Ekim 2015 Çarşamba 11:38:35

    selçuk abi iyi bir seçim ama il teşkilatı çok fazla olaya asılamıyor bu defa. derya beye yapılan destek burada pek kendini göstermiyor. belki süre az diye böyledir ama en doğru isime bu kadar az destek olmamalı. teşkilat daha asılmazsa olmaz bu iş.