Hayır Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç; “Trakya’dan rekor bekliyoruz”

Hayır Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ve beraberindeki heyet Kırklareli’ndeydi. Ocak 2017’de sadece 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında “Hayır” oylarını artırmak için çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Hayır Partisi, İl İl gezerek, seçmenlerle bir araya geliyor.
Bu çerçevede dün Kırklareli’de bulunan Hayır Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Parti kurucuları; Nuray Doğar, Enes Özkan, Kubilay Buberkan ve Fatih Kurt ilimiz Dostluk Evinde basın mensuplarıyla buluştular.
Hayır Partisi Genel Başkanı Bekleviç yaptığı açıklamada; “Arkadaşlarımızla birlikte 10 Ocak’tan bu yana güçlü bir “Hayır” kampanyası organize ediyoruz. Bizler bu kampanyayı ilk olarak bir Sivil Toplum Örgütü çerçevesinde yapmak istemiştik. Fakat yaşayacağımız sıkıntıları öngördüğümüz için ve bu organizasyonlarımızı yasal, hukuki bir zemine oturtabilmek için iki ay boyunca faaliyet gösterecek bir siyasi parti kurma kararı aldık.
Yola çıktık ve il il geziyoruz. Bugün Kırklareli’ndeyiz. Tabi, İç Anadolu bölgesinde yaşadığımız sıkıntıları burada yaşamıyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Zaten bu bölgede “hayır” oylarının rekor kırması da yüksek ihtimal.
Gittiğimiz tüm bölgelerde, oranın yerel basın mensuplarıyla, gazeteleriyle bir araya geliyoruz. Çünkü demokrasinin tek bileşeni sandık değildir. En az sandık kadar önemli bir diğer unsur da özgür medyadır. Biz yerel medyada oldukça yer aldık ama ulusal medyada sansüre maruz kaldık” dedi.
Bekleviç Pazar günü gerçekleştirilecek Referandumu da değerlendirdi. “Antalya’nın “Hayır” oylarında büyük bir patlama yapacağını belirten Bekleviç, Yozgat’tan sürpriz “Hayır” oyları beklediklerini Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yine Hayır oyunun yüksek olduğunu, Trakya’dan da rekor beklediğini ifade etti.
Bekleviç şunları söyledi; “Bizler bu organizasyona başladığımızda hep maddeleri anlattık. Ancak bir noktadan sonra insanların bu maddelerle çok da ilgilenmediğini anladık. Onlar daha çok kalpleriyle ve kendilerini yakın gördükleri siyasi aktörlerle kendilerini tanımlamaya gayret ediyorlar.
Bizler bu oylamada “Evet” oyu kullanacakların tek bir kişinin istikbaline, “Hayır” oyu kullanacakların ise ülkenin geleceğine oy vereceklerini düşünüyoruz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tuna bey Ak Parti'den seçilememenin ve yollarını ayırmanın hırsını böyle çıkartıyor belli ki. İki ay için parti kurmuş. Bu zaten baştan aşağı saçmalık ve niyetini ortaya döküyor. Git kurulu bir partinin adına yine "hayır" için çalış parti kurmak zaten partiler mezarlığına dönmüş ülkemizde iyice rayından çıkarılmış. Bu sebeple bile "evet" derim. Bu kadar parça parça ve kafasına göre bir siyaset arenasında koalisyonlarla her partinin-particiğin tafralarıyla makam mevki bölüşme hesaplarıyla ülkeyi oyalatmamak için "evet" derim. Tuna bey bir konuda haklı. Trakya'da rekor yapacakmış. Hayır konusunda Trakya rekor kırabilir buna şaşırmam. Özgür seçmenleriz sonuçta. Ama seçimler Trakya'ya göre değil ülke ölçeğine göre belirleniyor. Hani derler ya "Hatice^ye değil neticeye bakıcaksın." Seçim sonrası Tuna beyin partisini kapatmasını daha gülümseyerek haberlerde okuyacağım. Şmdiden görüyorum. saygılar.