Haydi Kırklareli, çevremizi temizleyelim

Türkiye son günlerde yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasının hazırlığı içerisine girdi. Birçok köşe yazarı, STK ve aktivistin öncülüğünde hareketlenen kampanya ile 15 Eylül günü tüm şehirlerde gönüllü olarak çöp toplanması organize edilmeye çalışılıyor.

Önadım Haber

Ülke çapında herkes sokak, mahalle, park, sahil vb yaşadığı bölgede yere atılmış çöpleri gönüllü olarak toplayacak.
İsteyen vatandaşlar, diledikleri bir saatte bireysel ya da toplu olarak bu eylemi gerçekleştirecek.

Birçok şehirde bu kampanyanın yerel yönetimler, dernekler ve sivil platformların liderliğinde toplu şekilde yapılması bekleniyor.
“Çöpünü sokağa atma, çöp kutusuna at” sloganı ile gerçekleştirilecek olan gönüllü çöp toplama eylemine ilimiz Kırklareli’nde de büyük katılım olması bekleniyor.
Bu konuda edindiğimiz bilgiler Belediye Başkanlığı’nın bir planlama çalışması içinde olduğu yönünde. Bugün açılışı yapılacak olan 28. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin son ayağı olan Cumartesiye denk gelen kampanya gününde, Kırklarelililerin bu konudaki yönlendirmeler ile büyük bir duyarlılık örneği sergilemesi bekleniyor.
Herkes kapısının önünü süpürse bütün şehir
tertemiz olur
Türkiye’nin en aydınlık, en modern, en eğitimli ve en kültürlü şehirlerinden birisi olarak adlandırılan Kırklareli’nde, birçok kişinin 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde, yaşadığı muhiti temizleyeceği ve kampanyaya katılmayanlara da örnek olacağı düşünülüyor.
Yaşasın temizlik, hadi yapalım
Dünya Çöp Toplama Günü’nde amaç çevrenin o anlık temizlenmesine vesile olmanın yanı sıra, yerlere çöp atılmaması konusunda bir bilinç oluşturmak. İlimiz Kırklareli’nde de zaman zaman vatandaşlar sokakların ve muhtelif yerlerin kirli olduğundan dert yanıyor ve yetkililerin buralara itina göstermediğini savunuyor. Ancak bu konuda tek sorumlunun orayı temizlemeyenler değil, kirletenler olduğu ifade ediliyor. Küçük çöp tenekelerine büyük çöp torbalarını sıkıştırmaya çalışanlar, çocuk parklarını kirletenler, yollara, kaldırımlara su şişesi, izmarit vb birçok ambalaj atan sayısız insan aslında aynı şehirde yaşıyor ve aynı ortamı paylaşıyor. Buradaki amacı kalıcı bir bilinç oluşturmak olarak adlandıran aktivistler, Kırklareli gibi bir şehirde bu kampanyaya yüksek düzeyli katılım olacağına kesin gözüyle bakıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol