“Haydi” Canları Kurtaralım

Kırklareli Valiliği, ilimizde sahipsiz veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına yardım ulaşmasını sağlamak amacıyla “Haydi” uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile birlikte ihbarlar ilgili kurumlara ivedilikle yönlendirilecek. Böylece hem sokak hayvanlarına acil müdahale sağlanacak hem de görevini yerine getirmeyen ve ihmal eden kurum yada görevliler tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanabilecek. 

İlimizde sahipsiz veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına acil yardım ulaşmasını ve bu konuda kamu kurumlarının görevlerini yerine getirmesini sağlamak  amacıyla Kırklareli Valiliği tarafından “Haydi” uygulaması devreye sokuldu.
Bu uygulama ile birlikte ihbarların hızlı bir şekilde değerlendirileceğini belirten Kırklareli Valiliği, “ Çok Kıymetli Vatandaşlarımız ve Hayvan sever dostlarımız, Sadece ilimizin değil, ülkemizin bir sorunu olan sokak hayvanları konusunda, başta ilgili Bakanlıklarımız, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, İl Özel İdaremiz ve kamu kurumlarımız gerekli tüm çalışmalarını 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak titizlikle yürütmektedir. İlimizde sahipsiz veya güçten düşmüş sokak hayvanlarımıza acil yardım ulaşmasını ve bu konuda kamu kurumlarının görevlerini yerine getirmesini sağlamak için vatandaşlarımıza, hayvan severlerimize, bundan sonraki ihbarların sosyal medya yerine; İçişleri Bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu “HAYDİ” isimli mobil uygulamadan, 112 Acil Çağrı Merkezinden, ya da CİMER ve Açık Kapı uygulamaları üzerinden bulunulması büyük önem arz etmektedir. Resmi kanallar kullanılarak yapılan ihbarlar ilgili kurumlara ivedilikle yönlendirilmektedir. Böylece hem sokak hayvanlarına acil müdahale sağlanmakta, hem de görevini yerine getirmeyen/ihmal eden kurum yada görevliler tespit edilerek ,gerekli cezai işlem uygulanabilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. onlar da evrimleşen canlar 26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:25:52

    Bir toplumun uygarlık ve kişilerin insancıllık düzeyi hayvanlara gösterdikleri davranış biçiminde belirir.