Hayatlar kurtaran kan bağışçıları ödüllendirildi

Türk Kızılayı tarafından gönüllü kan bağışçılarına kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etmek amacıyla önceki akşam Cazibe Merkezi’nde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kızılay personelleri ve gönüllü kan bağışçıları katıldı. Törende ilk olarak Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel söz aldı.

Türk Kızılayı’nın insanlara yardım edebilmek amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Altıntel “Siz değerli bağışçılarımıza kurtarmış olduğunuz hayatlar için teşekkür ediyorum. Türk Kızılayı insan sağlığının korunması hususunda her zaman ve her yerde muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek misyonu doğrultusunda gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla eğitsel ve uygulamaya yönelik faaliyetler yürütmektedir. Hastanelerde yatan hastalarımızın kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının tamamına yakınını duyarlı vatandaşlarımız sayesinde karşılanmaktadır. Kan sadece insandan temin edilmektedir. Siz değerli kan bağışçılarımızın bu özel gününü bir kez daha yürekten kutlar, Türk Kızılayı’na vermiş olduğumuz destek ve kurtarmış olduğunuz hayatlar adına şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.
Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel’den sonra Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuşmasını gerçekleştirdi. Vali Bilgin konuşmasında şu hususlara değindi. “ Kan bağışında bulunan insanlarımıza ne kadar teşekkür etsek de bunun az olduğu fikrindeyim. Özellikle sağlık alanında Kızılay, kan ve kan ürünleri alanında önemli bir görev üstleniyor. Bizler normal zamanlarda kan bağışında bulunarak ihtiyacı olanlara destek olmalıyız, bizim de ihtiyacımız olduğunda o veren insanlardan alarak karşılıklı bir şekilde toplumun sosyal dengesini sağlamalıyız. Bu vesileyle düzenlenen bu etkinliğe değer katan başta Kızılay Başkanımız olmak üzere değerli arkadaşlarıma ve siz değerli kan bağışçılarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in konuşmasının ardından tören kapsamında 25 kez kan bağışında bulunmuş bağışçılara gümüş, 10 kez kan bağışında bulunmuş bağışçılara bronz madalyaları verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol