“Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur!”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımının önündeki engelleri kaldırmak ve engelli yurttaşlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak; mutlu birey, huzur ve barış içinde yaşayan bir toplum için olmazsa olmaz bir unsurdur” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan etmiştir. 
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engellidir. Yaşamın birçok alanında çeşitli ‘engeller’ ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı asla unutmamamız gerekiyor.
Bugün ülkemizde yaşayan milyonlarca engelli vatandaşımız başta eğitim, çalışma hayatı, ulaşım ve sağlık olmak üzere birçok alanda zorlanıyor, deyim yerindeyse “engelleniyorlar”.
Engellilerin hayata dahil olabilmeleri, yaşama sevinçlerini kaybetmeden huzurlu bir yaşam sürmeleri önce devletin, sonrada toplumun her kurum ve bireyinin görevidir. 
Unutulmamalıdır ki;
Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımının önündeki engelleri kaldırmak ve engelli yurttaşlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak; mutlu birey, huzur ve barış içinde yaşayan bir toplum için olmazsa olmaz bir unsurdur. Bu duygularla; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, birlikte ‘Eşit Hayat Hakkı’ mücadelesi verdiğimiz tüm engelli vatandaşlarımızın ve vefakâr ailelerinin her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha bildiriyor ve toplumun tüm kesimlerini, her bireyini bu hassas konuda farkındalığa davet ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların vefakâr ailelerine saygılarımı sunuyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol