Hayat eve sığar risk haritası değişiyor

Aşılama ve vaka düşüş ortalamasında Türkiye’nin en iyi illeri arasında yer alan Kırklareli 1 Temmuzda itibaren başlayan normalleşme ve rehavet ile birlikte vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığının resmi uygulaması Hayat Eve Sığar (HES) üzerinden paylaşılan verilerde, geçtiğimiz haftalarda neredeyse sıfırlanan vaka haritası yeniden hareketlendi. Sıcak havalar ile birlikte maske takmanın zorlaştığı bu günlerde kalabalık noktalarda tek güvencemiz yine maske ve mesafe. Bayram tatili akabinde önümüzdeki günlerde vaka sayılarının bir miktar daha artması beklenirken, hala aşılanmayanlar ise büyük risk altında. 

Sağlık Bakanlığının resmi uygulaması Hayat Eve Sığar (HES) üzerinden paylaşılan verilerde İlimzde farklı noktalarında yer alan göstergeler genellikle ‘mavi-sarı’ (sayıca az ve orta riskli vakalar) arasında olsa da birkaç lokasyon ‘kırmızı’ (sayıca yüksek risk içeren) işaretçilerin yeniden belirdiği gözlemlendi.

Son tespit edilen vakalarda hastalığa yakalanan, ağır semptomlar gösteren veya hastaneye yatan bireylerin aşılanmadığı da dikkat çeken bir diğer unsur.
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız." değerlendirmesinde bulundu. (G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol