Hayat Eve Sığar Haritasından güzel haber

Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 hastalığından dolayı ülkemizde de bir süredir sıkıntılı günler devam ediyor. Hastalığın önlenmesi maksadıyla alınan tedbirler ve kısıtlamaların ise yavaş yavaş işe yaradığını görmek yetkilileri ve vatandaşları mutlu ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasına bakıldığında daha önce çok yoğun riskli ve tamamen kırmızı görünen Kırklareli genelinde haritanın yer yer yeşile döndüğü görüldü.
Tablodaki bu değişim ile birlikte alınan tedbirlere uymanın ne kadar ehemmiyetli olduğu bir kez daha öğrenilmiş oldu.
FİLYASYON EKİPLER SAHADA
Salgın için kurulan filyasyon ekipleri, koronavirüs vakalarının azalmasında önemli rol oynadı. Geçtiğimiz haftalarda haritası kırmızıya dönen ve vaka sayılarının tavan yaptığı Kırklareli’de vaka sayıları gün geçtikçe azalmaya başladı.
Öte yandan, olumlu seyrin devam etmesi için tedbirler kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılar sürdürüyor.
DENETİMLER SIKLAŞMASI HARİTAYI YEŞİLE ÇEVİRİYOR!
Dünyayı ve ülkemiz genelini etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Vakaların artmasıyla beraber Kırklareli Valiliği’nin tedbirleri elden bırakmaması ve vatandaşların çoğunun salgına karşı mücadelede kurallara uyması ilimizin yoğunluk haritasının yeşile dönmesine sebep oluyor.
(G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol