“Hayallerinizi kitapların dünyasında keşfedin”

Ders zili son kez çaldı ve karnelerini alan öğrenciler evlerine koştu.
Karne hediyesi ve tatil ile birlikte özellikle minik öğrenciler için en çok tavsiye edilen kitap okumak oldu. Babaeski Kitabevi İşletme Sahibi Engin Gülbardak, tüm öğrencilere kitap okumayı tavsiye etti.

Kırklar Haber

Derslere ara verilmesinin ardından öğrenciler 15 günlük tatiline başladı. Derslerin yokluğunda dinlenmek ve hobileri ile zaman geçirmek için en uygun zamanı yakalayan öğrencilere öğretmenlerinden de ilk tavsiye “Kitap okuyun” oldu.
“Verimli zaman geçirmek çok önemlidir”
Derslere ara verilen tatil ile birlikte öğrenciler için güzel bir tavsiye geldi. Babaeski Kitapevi İşletme Sahibi Engin Gülbardak, “Tüm öğrencilerimiz için tatil hoş geldi. Güzelce dinlenip ilk dönemin yorgunluğunu atmak için iyi bir fırsat.
Diğer yandan eksiklerini gidermek için de tam zamanı. İkinci dönem öncesinde moral ve enerji depolamak için verimli zaman geçirmek çok önemlidir. Öğrencilerimiz boş vakitlerini elbette arkadaşların ve kendilerine ayırmalı. Diğer yandan derslerine çalışmayı da ihmal etmemeli” sözlerini dile getirdi.
“Tatil arkadaşları kitap olsun”
Tüm öğrencilerin başarılı ve mutlu olmasını istediğini dile getiren Gülbardak “Tatilde güzel bir kitap ile verimli zaman geçirmek ve dinlenmek çok iyi bir yöntem. Karne hediyesi de olur tatil arkadaşı da olur. Kitap insanın en sadık dostlarından biri olur, sırdaşı olur. Tatilde kitap okuyarak boş zamanı değerlendirmenin yanı sıra, aslında tatil kitap okumak için de güzel bir fırsattır” dedi.
“Kitaplar uçsuz bucaksız dünyalardır…”
Kitap okumayı tavsiye eden Gülbardak’a neden kitap diye sorunca da “Kitap sayfaları arasında düşler bahçesi, o kapakların altında rengarenk dünya yolculukları var. Bir dokunup okumaya başlayınca, vazgeçemiyor insan. Kütüphanesi kadar zengindir insanlar. Hayalleri, umutları gibi geniştir kitaplıklar. Raflar arasında ellerinizi şöyle bir gezdirip, alıp okuyunca Babil’in asma bahçelerinde de gezersiniz, Sahra’da gün doğumunu batımını da izlersiniz” cevabını alıyoruz.
“Kitapsız hayatlar yavandır…”
Özellikle gençlerin okuma alışkanlığını kazanmasının önemli olduğuna değinen Gülbardak,” Kitapsız hayatlar yavandır. Gençlerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla yürümesi için kendilerini ve düşünce sınırlarını geliştirmesi önemlidir. Onlar yarınların sahipleri oldukları gibi bizlerin de yarınlara bırakacağı en güzel miraslardır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol