Hayalleri; her gencin gönüllere katılması

Türkiye’de ihtiyaç sahibi 20 ildeki 20 okulda hayata geçirilen Sağlıklı Okul Hareketi projesi kapsamında, Kırklareli Ahmet Mithat Ortaokulu’nda okulun fiziki durumunu iyileştirmek amacı ile boyama ve çizim etkinliği gerçekleştirildi. 18 Şubat Pazar günü gerçekleşen etkinlik, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve GSK proje ortaklığıyla hayata geçirildi. 

Kırklareli Üniversitesi’nden toplum gönüllülerinin gerçekleştirdiği boyama etkinliğiyle Kırklareli Ahmet Mithat Ortaokulu’nun bahçe, merdiven, kütüphane, fen laboratuarı gibi bölümlerinde okulun fiziki durumunu iyileştirmek amacı ile boyama ve çizim yapıldı. Toplum Gönüllüleri Vakfı ve GSK proje ortaklığıyla organize edilen Sağlıklı Okul Hareketi projesi kapsamında gerçekleştirilen Proje hakkında açıklamalarda bulunan Toplum Gönülleri Vakfı’nda Projeler Departmanı Sağlıklı Gençlik Hareketi Koordinasyon Sorumlularından Ozan Karaçam, proje hakkında bilgiler verdi.
“Okulun fiziki olarak iyileştirilmesi adına çalışıyoruz”
Karaçam, “Sağlıklı okul adı verdiğimiz, gençlerin bulundukları yerellerde ihtiyaç sahibi olarak gördükleri bir okulu belirleyerek fiziki anlamda iyileştirilmesi ve sağlık atölyelerinin gerçekleştirilmesine yönelik bir çalışmadır. Kırklareli’nde Aralık ayında, Kırklareli Üniversitesi’nde ki toplum gönüllüsü gençlerle, sağlık okuryazarlığı modüllerimizin 4 tanesini gerçekleştirdik. Şimdi ise Sağlıklı Okul Hareketi’nin 2.günündeyiz. Geçtiğimiz gün sağlık atölyelerini gerçekleştirdik çocuklarla birlikte. Bugün de okulun fiziki olarak iyileştirilmesi adına çalışıyoruz” dedi.
2 günde toplam 60 çalışan
Projede çalışan gönüllü sayısı hakkında bilgiler veren Karaçam, “Bugün ki projemizde dün sağlık atölyesini gerçekleştirdiğimiz ekipten arkadaşlarımız var. Bunun haricinde eklenen arkadaşlarımız ve çıkan arkadaşlarımız da var. 2 günlük etkinliğimizde toplamda 50-60 kişi civarında bir ekibimiz var. Bugün ki çizim ve boyama ekimizde 30-35 kişi civarında bir ekibimiz var” diyerek sözü toplum gönüllüsü gençlere verdi.
Okul renklendirildi
Toplum gönüllerinden Şükran Korkmaz, projenin çizim ekibinin oluşturulması hakkında konuşarak; Projenin bu ayağı çizim ekibinin oluşturulması ile başlandı. Kendi aramızda ekiplere böldük arkadaşlarımızı. İlk olarak çizim ekibimizin çizimlerini gerçekleştirilmesi ile başlamış olduk bugün ki projemize. Çizimlerimiz belirlendikten sonra seçilen bölgelerde yapılmaya başlandı. Ardından da boyama işlemlerine başladık. Okulun bahçe boyasını da yenileyerek astar boyasını geçtik. Aynı zamanda okulun merdivenlerine de renklendirme yaptık. Şimdi de çizimlerimizi renklendirme aşaması ile devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Çizimler yapıldığı
bölüme göre şekillendi
Çizimlerin seçilme aşamasından bahseden Korkmaz, “Yaptığımız çizimler ve şekiller, okul müdürümüzün de ricası doğrultusunda spor odası, kantin, fen laboratuarı ve kantin alanlarında daha ağırlıklı olarak yapıldı. Dış alanda da çocukların beğenilerine göre şekillendi. O kısma gezegenler çizmeyi düşünüyoruz çünkü daha fazla ilgileri varmış o alana, bu sayede hem onların hayal gücü gelişecek hem de okul daha hoş bir görüntüye kavuşacak.
Potaların olduğu bölüme de daha çok spor ağırlıklı konularda çizimler yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Burada olmak gelecek
için umut veriyor
Toplum gönüllülerinden Beycan Eroğlu, hayata geçirdiklerin projelere herkesi davet ettiğini söyledi. Eroğlu, “2 yıldır toplum gönüllülerine üyeyim. Amacım insanlara; iyilik, beraberlik ve hoşgörü anlamında bir şeyler yapmaktı. 2 yıldır bu amaçla devam ediyorum. Her projeye katıldığımda hissettiğim, gerçekten işe yarıyor olma hissi. Bu yüzden çok mutluyum ve buraya üye olmaktan her zaman mutluluk duydum. Burada olmak bana huzur veriyor, mutluluk veriyor ve gelecek için umut veriyor. Her gencin bunun gibi projelerde yer almasını isterim. Hatta hayal ederim diyebilirim. Ben kendimi bu projede buldum, bu insanların arasında buldum herkesi de bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol