“Hayal etmekten vazgeçmeyin”

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 8. Kariyer Günleri kapsamında “Kariyer Yolculuğu” konulu bir konferans verdi. 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen konferans Hasan Zan Konferans Salonu’nda saat 11.00’da başladı. Yoğun katılım ile gerçekleşen konferansta Vali Çiftçi, çocukluk döneminden
başlayarak kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını öğrencilerle paylaştı.

Çarşamba (dün) günü saat 11.00’da Hasan Zan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin eşi Ayşe Çiftçi, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Kapalı Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kırklareli Gençlik, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, üniversite personeli ve öğrenciler katılım gösterdi.

Vali Çiftçi’ye teşekkür
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan tören, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz tarafından gönderilen mesajın okunması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapmak üzere Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür kürsüye geldi. Şengörür, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’ye teşekkür ederek sözlerine başladı; “Bugün kariyer günleri kapsamında bizleri kırmayarak sizlere kariyer yolculuğu ile ilgili bilgiler aktaracağını beklediğimiz ve umduğumuz Sayın Valimizin bir konuşması olacak. Sabah valimiz İstihdam Fuarı açılışında bizleri yalnız bırakmadı. Onun için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bugün ki konuşmaları için de şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
“Planladığımız her türlü faaliyette katkı sunan herkese çok
teşekkür ediyorum”
Şengörür açılışı yapılan İstihdam Fuarı’ndan da bahsederek; “Sabah ki istihdam Fuarını yine Kariyer Merkezi, Kalkınma Ajansımız, İŞKUR birlikte birlikte düzenledik. Trakya Kalkınma Ajansı bu tip organizasyonlara sürekli katkı vermekte bu sebeple kendilerine teşekkür ediyoruz. Bize kariyer yolculuğumuzda sizlerle beraber, planladığımız her türlü faaliyette katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Kariyer merkezinin kurulması ve geliştirilmesi kapsamında çok önemli adımlar attık”
Öğrencilere seslenen Rektör Şengörür; “Sizlerin kariyer yolculuğunu çok önemsiyoruz sevgili öğrenci arkadaşlar. Siz öğrenci iken sıralarınızda iken kariyerinizi planlama arzusundayız. Bunun için sabah Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile konuştuk, kariyer merkezinin kurulması ve geliştirilmesi kapsamında çok önemli adımlar attık. Burada çok güzel faaliyetler planlanıyor. Öğrencilerimizin bütün bilgileri buraya aktarılıyor, işverenlerimizin bütün bilgileri buraya aktarılıyor. Dolayısıyla işveren daha siz öğrenci iken sizin bilgilerinize ulaşmış oluyor bütün kalite ile ilgili bilgilere ulaşmış oluyor. Bütün belgelerinizi ve özelliklerinizi görüyor. Size o platformda iş teklifi yapıyor, siz de belki daha bu sıralardan mezun olmadan onların iş tekliflerine olumlu cevap veriyorsunuz. Bugün burada Sayın Valimiz Orhan Çiftçi sizlerle birlikte, kariyer basamakları hakkında bilgiler verecek. Çok yararlı geçeceğin inanıyorum. Sizlerin de istifade edeceğinizi umuyorum. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
“Türkiye’de 30 büyük ilimizde başarılı bir şekilde uygulanan fuarlarımız var”
Rektör Şengörür’ün ardından İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Kaya; “Türkiye genelinde düzenlediğimiz İstihdam Fuarlarına Bakanımızın talimatı ile bir istihdam uzmanı arkadaşımızla geldik. Yerinde görmek incelemek ve iyi örnekleri Türkiye genelinde yaygınlaştırmak maksadıyla geldik. Türkiye’de 30 büyük ilimizde başarılı bir şekilde uygulanan fuarlarımız var.
Kırklareli’nde bu ikincisi eksikleri var. Bir üzüntümü ifade edeyim İŞKUR sanki yoktu gibi bir algı oluştu. İŞKUR Türkiye’de kamu istihdam kurumu. Biz 8 bin personelimizle çok güzel hizmetler yaptık. 2017 rakamlarımıza bakıldığında 3 bin 280 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdik. İşbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar aklınıza gelebilecek bütün programlarla İŞKUR olarak biz varız” diye konuştu.
“Tüm üniversitelerde irtibat
noktalarımız var”
Türkiye’nin her yerinde üniversitelerde irtibat noktaları olduğunu söyleyen Kaya; “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan İstihdam Seferberliğinde 1 milyon 57 bin 249 kişiyi işe yerleştirdik. Yine Cumhurbaşkanımızın seferberliğinde ikinci istihdam seferberliğinde hedefimiz bunu daha yukarıya çıkararak, daha çok istihdam oluşturmak. Kariyer önemli istihdam önemli. İŞKUR olarak Türkiye’nin her yerinde tüm üniversitelerde irtibat noktalarımız var. Öğrencilerimize CV doldurmadan tutun, işi başında öğrenme mesleğe hazırlama gibi bütün destekleri veriyoruz.
İnşallah bu kariyer günlerinin, istihdam fuarının Kırklareli’ne hayırlar getirmesini diliyorum. Umarım iyi sonuçlar getirir. Katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çalışarak herşey başarılarbilir
Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi “Kariyer Yolculuğu” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Çiftçi, konuşmasında doğumundan günümüze kadar gerçekleşen kariyer hikayesini anlattı.
Gençlere çalışmanın insanın hayatı ve kariyeri için en önemli şey olduğunun vurgusunu yaptı. Babasının 5 çocuğunu çay ocağı işleterek okuttuğunu belirtti, bu sebeple herkesin ne şartta olursa olsun çalışarak her şeyi başarabileceğini söyledi. Vali Çiftçi, “Hayal etmekten vazgeçmeyin” diyerek olmasını istediğiniz şeylerin öncelikle hayalini kurun mesajı verdi. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, konuşmasının sonunda katılan herkese teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol