Hatice Opak Bilgin sekizinci kitabını çıkardı

Kırklareli İnece kasabasının yetiştirdiği yazar Hatice Opak Bilgin “Hayatı Anlamlı Kılanlar” adlı son kitabı ile edebiyat dünyasındaki yerini daha da güçlendirdi.
İstanbul’da yaşayan Kırklarelili yazar bu kitap ile Trakya kökenli kadın yazarlardan Kırklarelili Elli Türk Lirasının üzerinde resmi bulunan Ahmet Cevdet Paşa’nın kızı Fatma Aliye Topuz ve Keşanlı kadın yazar Safiye Erol’dan sonra roman yazan üçüncü kadın olma özelliğini taşıyor.
Araştırmacı yazar Nazif Karaçam’ın Başkanlığında oluşan “Kırkların Sesi Şairler Grubu” ve daha sonra “Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği”nde kurucu üye olarak yer alıp yetişen Hatice Opak Bilgin’in çıkmış sekiz kitabı bulunuyor.
Hatice Opak Bilgin Edebiyat çevrelerinde gazete yazarlığı dışında roman, hikaye, şiir yazarlığı ile beraber resim sanatçısı olarak tanınıyor. Bilgin, Bu sıfatla birçok ansiklopedi de yer aldı. Nazif Karaçam’ın önsöz yazdığı “Hayatı Anlamlı Kılanlar” kitabında Açıköğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Münür Saygın ile de bir röportaj yazısı yer alıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol