Hatay’da diyaliz hastaları Kırklareli’nden giden doktorlara emanet

Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bölgeye giden gönüllü doktorlarda görev yapıyor. Bu kapsamda Reyhanlı İlçesinde diyaliz hastaları Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyaliz hekimlerinin gözetiminde tedavilerini sürdürüyor.
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda olup ilk günden itibaren deprem bölgesine gönüllü giden Dr. İsmail Keskin ve Dr. Erol Uraz, Hatay Reyhanlı İlçe Devlet Hastanesinde Diyaliz Ünitesinin sorumluluğunu alarak çalışmalarını sürdürüyor.
Reyhanlı Devlet Hastanesinin kronik hastaları, depremde hasar gören civar merkezlerin rutin hastaları ve enkaz altında kalma nedeniyle, crush sendromu olan çok sayıda akut böbrek yetmezliği olan hasta 7 gün 24 saat diyaliz ünitesinde tedavi görüyor.
(Crush sendromu; Vücudun bir kısmının veya tamamının ezilmesi ve baskıya maruz kalması sonucunda gelişen kas ödemi (şişlik), şok, böbrek yetmezliği, kalp ve solunum yetmezliği durumuna Crush sendromu denir. Trafik kazaları, iş kazaları, savaşlar, çığ düşmesi, toprak kayması Crush sendromuna yol açan sebepler arasında yer alsa da bu sendromun en sık görülen sebebi, deprem sonucunda göçük altında kalmaktır.) (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol