Hastanemizden yeni gelişmeler

Kırklareli Devlet Hastanesi bünyesinde yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede; ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile diğer fiziksel, psikolojik ve manevi problemlerin gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımla hasta ve ailesinin daha iyi bir ortamda kaliteli bir sağlık hizmeti almaları, yaşam kalitesinin geliştirilmesi amacı ile 8 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi açıldı. 

Hastane yöneticisi Uz.Dr. F.Banu İşler 8 yatak kapasitesine sahip olan ünitenin açılış amacının, son dönem hastaların ağrı ve diğer semptomlarını azaltmak, hasta ve hasta yakınlarına tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek ve önlemek, yaşam kalitesini artırmak için faaliyete geçirildiğini bu ünite ile hastaların sağlık alanındaki bir eksikliğinin daha giderildiğini ifade etti.
Psikiyatri uzmanı göreve başladı
Kırklareli Devlet Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı Uz. Dr. Bengü Özcan Babadağ göreve başladı. Uz. Dr. Bengü Özcan Babadağ Kırklareli doğumlu olup İlk, orta ve lise öğrenimini Kırklareli’nde tamamladıktan sonra 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde başladığı uzmanlık eğitimini 2017 yılında tamamlayarak hastanemize atandı. (Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol