Hastanelerimizden kısa kısa

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yapılan çalışmalar ile ilgili basın açıklamaları gerçekleştirdi. Yapılan uygulamalar hakkında verilen bilgiler doğrultusunda ilçelerimiz ve il merkezimizde gerçekleşen çalışmalar hakkında gelişmeler paylaşıldı.
Pınarhisar Devlet Hastanesi Hastane Hakları Birim Sorumlusu Mukadder Sarıkaya tarafından, hastaneye başvuran ayaktan ve yatan hastalara yönelik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından oluşturulan “İyileştirme ve Geliştirme Formu” hastalara doldurtuldu. Formların incelenmesi sonucunda hizmetin kalitesini yükseltmek ve hasta memnuniyetini arttırmak amaçlı çalışma yapıldı.
Çalışma sonucunda Pınarhisar Devlet Hastanesinin Hasta Memnuniyetinin olumlu yönde %90 oranında olduğu belirlendi.

Yapılan açıklamada; “Kurum hedefimiz %100 e ulaşmaktır. Bu hedef doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır” dendi.
Srebrenitsa'yı unutmadılar
Vize Devlet Hastanesi Srebrenitsa'yı unutmadı. Yapılan basın açıklamasında; "11 Temmuz 1995 de Srebrenitsa’da sırp birlikleri tarafından Türklere karşı isyanın anısına Müslümanlardan intikam almanın zamanı geldi diyerek yapılan Müslüman soykırımının 21. Yıldönümünde katledilen 8 binden fazla Bosnalı Müslümanlarımızı rahmetle anıyor,etnik kökeninden dolayı insan öldürmeyi meşrulaştıran insanlık dışı zihniyetleri lanetliyoruz. Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Bosna’lı Müslümanlara söylediği gibi ‘’ Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır. Biz de Vize Devlet Hastanesi çalışanları olarak Müslüman kardeşlerimize yapılan bu soykırımı asla unutmayacağız" dendi.
“Çalışanlarımızı
önemsiyoruz”
Yine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada; “Çalışanlarımızın gürültüye maruz kalmaları sonucu sağlık ve güvenlik yönünden oluşabilecek risklerden, özellikle işitme ile ilgili risklerden korunmaları için İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Kırklareli Devlet Hastanesi; Ameliyathane, Yoğun Bakım Üniteleri, Laboratuarlar, Çamaşırhane ve Sterilizasyon Ünitelerinde gürültü ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Ölçüm raporları İş sağlığı ve güvenliği kurulunda görüşülerek gerekli ek düzenlemeler yapılacaktır” dendi.
Görüşleriniz bizim için değerlidir
Kırklareli Devlet Hastanesi Yönetici / Başhekimi Uz. Dr. F. Banu İşler ise yaptığı bilgilendirmede; “Hastanemize poliklinik hizmeti almaya gelen hasta ve hasta yakınlarının dilek, öneri ve şikayetlerini dinliyoruz” dedi.
Hastane Yöneticisi Uz. Dr. F. Banu İşler yeni başlayan uygulama ile haftanın bir günü 08.30-09.00 saatleri arasında poliklinik katlarında muayene sırasında bekleyen hasta ve hasta yakınları ile bizzat görüşerek dilek-öneri ve şikayetleri ile ilgili taleplerinin alınacağı ve gerekli iyileştirme faaliyetlerinin başlanacağını ifade etti. (Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol