Hastaneden sonra sıra yeni Adliye Binası’nda

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı’nca ihaleye çıkarılan yeni Kırklareli Adliyesi Binası’nın çalışmaları aralıksız sürüyor. 2016 Ağustos ayında temeli atılan Kırklareli’nin yeni Adliye binası, Eriklice Köyü yolu 1. km’de yer alıyor. 22.817.000.00 TL’ye ihale edilen yapım işinin 600 iş günü içerisinde bitirilmesi planlanıyor

Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçerek Kırklareli’nde önemli bir ihtiyacı giderecek olan yeni Kırklareli Adliyesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kırklareli Adliyesi’nin birçok noktada yetersiz kalması üzerine yapılan girişimler sonucu alınan karar ile yeni binanın yapım işinin ihale edilmesi ile birlikte Kırklarelililere müjde verişmiş oldu. Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığınca ihale edilen yeni Kırklareli Adliyesi’nin yapım işinde, bina yavaş yavaş şeklini alıyor. Ankara’da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının üstlendiği yapım işinin 600 günde tamamlanması bekleniyor.
Diğer il ve ilçe adliyelerine nazaran arşivi dahi bulunmayan Kırklareli Adliyesi’nin yeni binasında birçok olanak vatandaşlara sunulacak. Şehir Merkezi’nden taşınarak Eriklice yolu 1. Km yolu üzerine taşınacak olan yeni bina ile ilgili açıklama yapan yetkililer; “ İlimizin çok önemli eksikliklerin biri olan ve arz talep ilişkisi sonucu sınıfta kalan adliye binamız çok yakın bir zaman yeni yerinde yeni binası ile hizmet vermeye başlayacak. Küçük odaları, sıkışık düzeni ve yoğun temposu ile halka hizmette geride kalan adliyemiz Mayıs ayı’nda yapılan ihale sonucu yenilenme yoluna gidiyor. 22 milyon 817 bin lira ile yapılacak olan yeni hizmet binamız birçok olanağı da içerisinde barındırıyor. Otopark imkânından bekleme salonlarına kafeteryasından dosya arşivlerine birçok olanağa sahip olacağız.
18.08.2016 tarihinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. 19.08.2016 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanmış oldu. Maksimum 600 iş günü içerisinde bitirilmesi planlanan adliye binası erken bitmesi takdirde teslim edilecek. Eriklice yolu 1.km üzerinde yapılan yeni hizmet binası umarım ilimize hayırlı olur. Şehir bu tarafa doğru büyük bir büyüme gösteriyor. İl Emniyet hizmet binamızın da bu bölgeye yapılması bu tarafı oldukça kalkındıracak” şeklinde konuştular.
Mahalleli oldukça mutlu
Adliye binasının inşaatı ile birlikte oldukça hareketlenen Eriklice Caddesi’nde yapılaşma son yıllara göre oldukça arttı. Geçmiş yıllarda köy olarak görülen ve hiçbir yatırımın gelmediği için şikâyet eden mahalle sakinleri, yakın zamanda oturdukları bölgede yoğun bir yapılaşmaya şahit olacak. Yıllardır atıl durumda olan ve imar izni bile olmayan tarlalar yüzünden şehrin “bakımsız yeri” olarak adlandırılan bölge, artık şehrin yeni yüzü olmaya hazırlanıyor. Özellikle Kırklareli’nin göçmen mahallesi olarak bilinen baraka evlerde yaşayan vatandaşlar; “ yıllardan beri burada böyle bir yapılaşma istiyorduk.
Nihayet bir şeyler değişmeye başladı. 200 metre ileride Emniyet Hizmet Binası, 50 metre geride ise yeni Adliye binası yapılmaya başlandı. Bu bizler için gerçekten çok önemli.
Özellikle İstasyon Mahallesi’ni gördükten sonra burasının atıl olduğunu görebiliyorsunuz.
Bizlere de artık yatırım gelsin, ondan sonra bizlerde üzerimize düşeni yapalım” şeklinde konuştular.
Baro binasının da sinyalleri veriliyor
Adliye binasının inşaatı ile birlikte, yapılması düşünülen yeni baro binasının da fısıltıları duyulmaya başlandı. Kırklareli Barosu tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, adliyeye yakın olması planlanan baro binasının, bu muhite yapılacağı günden güne yayılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol