Hastalık ve zararlılarla mücadele devam ediyor

İlimizde her geçen yıl ekim alanı artan aronia yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılarla mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aronia yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılarla mücadelesini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Akıncılar Köyü’nde aronia fidanlarının gelişimleri, iklime verdikleri tepkiler, hastalık ve zararlıları ile ilgili tespit edilen hususlar sonucunda değerlendirmeler yapıldı. 'Bakla Zınnı' zararlısı ile mücadeleye eşlik edilerek üreticilerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki süreç içerisinde bilgi paylaşımı ve kontrollerin devam edeceği duyuruldu.
Aronia yetiştiriciliği ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “İlçemiz merkez ve köylerinde büyük oranda ekimi gerçekleşen buğday ve ayçiçeği tarımına alternatif olabileceğini düşündüğümüz aronia bitkisi ile ilgili olarak ilk dikim ilçemiz Sergen Köyü’nde 2017 yılında 55 da alanda gerçekleştirildi. Daha sonra ilçemiz Soğucak Köyü’nde 30 da alana 2019 yılında ise Akıncılar Köyü’nde 76 da alana dikim yapıldı. Her geçen yıl ekim alanı artan aronia ilçemiz ürün deseninde yaklaşık 200 da alanla yerini aldı. İlk yıldan itibaren müdürlüğümüz personelleri tarafından kontrol ve denetimlerde söz konusu aronia fidanlarının gelişimleri, iklime verdikleri tepkiler, hastalık ve zararlıları ile ilgili tespit edilen hususlar sonucunda değerlendirmeler yapıldı. Akıncılar Köyü’nde aronia da 'Bakla Zınnı' zararlısı ile mücadeleye eşlik edilerek üreticilerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki süreç içerisinde bilgi paylaşımı ve kontroller devam edecektir.” ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol