Hastalar da, hastane de perişan

Kırklareli Devlet Hastanesi yetersiz durumda. Vatandaşların çilesi bitmiyor. Konum, doktor, personel yetersizliği, davranış şekli, ilgisizlik vatandaşın canını sıkmış durumda.

Kırklareli Devlet Hastanesinde yaşanan sıkıntıları vatandaşlar dile getirdi. Sorunlarını anlatan vatandaşlar sıklıkla mağdur olduklarını söyledi. Durumları dile getiren vatandaşlar;
‘’Hastanenin konumundan rahatsız oluyoruz. Hava karardıktan sonra yürüyerek hastaneye gelemiyoruz. Herkesin arabası yok. Devlet Hastanesinde yaşanan doktor – personel yetersizliği bizim saatlerimizi alıyor. İmkanları kısıtlı olarak görüyoruz. Ultrasona indiğimiz zaman film çektireceğimiz bir doktor bulamıyoruz hasta halimizle koridor koridor doktor arıyoruz. MR çekilmek için Lüleburgaza gitmek zorunda kalıyoruz. MR gece çekilen bir film Kırklareli’nde yaşayan birisi gece vakti nasıl gidip gelebilir?’’ dedi.
“3 aydan beri
ayağımdaki yara ile uğraşıyorum’’
Vatandaş; ‘’Ayağımdaki oluşan yara yüzünden her hafta hastaneye gelmek mecburiyetinde kalıyorum. Her hafta geldiğimde çözüm üretmek yerine pansuman yapıp işin bitti diye gönderiyorlar. Oluşan yaranın alınmasını istediğim zaman bana Edirne’ye gitmemi söylüyorlar. Egolu davranışları ile benimle hiç ilgilenmiyor.
Bunu sadece bana değil çoğunlukla hastalara yapıyorlar.’’ Dedi.
‘’Kuyrukta
beklemek bizi
yoruyor’’
Randevu konusunda sıkıntılarını dile getiren Vatandaş; ‘’Randevu almak için hastaneye geldiğimiz zaman sıra almak için beklemek bizi yoruyor.
Ben dizlerimden sorunlu birisiyim üstüne yaşlıyım bana öncelik tanıyacakları yerde sırayı bozanlara laf etmiyorlar. Sıram geldiği zaman randevu alırken sert bir şekilde davranıyorlar.’’ Dedi.
“Denetleme
istiyoruz’’
Sorunlarını dile getiren vatandaşlar; Hastalarda, Hastanede perişan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetleme yapılmasını istiyoruz. Mağduriyetlerimizi çözmelerini rica ediyoruz.’’ Dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hani her şey çok güzeldi sağlıkta devrim olmuştu?