Harita tanıdık geldi mi?

Covid 19 yoğunluğunu gösteren “Hayat Eve Sığar” uygulamasının Kırklareli haritası Covid 19’un en yoğun yaşandığı günlerdeki haritalara geri döndü. Harita Kırklareli Merkez’de, Lüleburgaz’da, Babaeski’de Covitli hasta sayısının bir hayli fazla olduğu yönünde sinyal veriyor. Durumun farkında olan vatandaşlar halen sokakta da ve işletmelerde maske takmaya devam ediyor. Ancak ilin tamamına yakın sayılabilecek büyük bir çoğunluk maske zorunluluğunun kalktığı günlerdeki rahatlığına devam ediyor. Durumun rahat olunmaması gerektiğinin en açık göstergesi ise “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki harita…

Covid 19 nedeniyle hastalık yayılmaya başladığı 2020 yılından 17 Temmuz 2022 tarihine kadar Türkiye genelinde 99 bin 184 kişi yaşamını yitirdi. Ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise aynı tarih itibariyle 15 milyon 524 bin 71 kişi. 11-17 Temmuz arasında ülkemizde 1 haftada 96 kişi Covid 19 nedeniyle vefat etti. Haftalık vaka sayısı ise 226 bin 532. Hastalıktan ölümler geçmiş yıllara göre önemli oranda azalsa da, haritalara bakıldığında Covid 19’un tekrar eski aktif günlerine döndüğü görülüyor. İlimiz Kırklareli’nde henüz vaka sayıları konusunda bir açıklama yapılmadı. 
Hastalığa yakalanılması durumunda hafif atlatılmasında en önemli kurtarıcı halen aşı. Bu kapsamda Kırklareli’ndeki hastanelerde de aşılama çalışmaları son günlerde yeniden hızlandı. Yapılan duyurularla vatandaşlar ister randevulu isterse randevusuz olarak 09.00-17.00 saatleri arasında aşı olabiliyor. Kırklareli’nde Turkovac, Biontech ve Sinovac aşıları uygulanıyor. 
Kırklareli’nde 1.,2 ve 3’ncü doz aşılama oranı yüzde 86,9. Kırklareli en çok aşılamanın yapıldığı iler arasında nüfusa oranla ilk 10 il arasında 5’ncı sırada. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sizce garip değil mi 31 Temmuz 2022 Pazar 10:32:09

    Plandemik yıllarında kanaldan kanala cerideyyus paçavralara aşı da aşı beyanları veren doktorlar Proflar şimdi sessizler zira gerçeği öğrendiler yine aynı tuzağa düşmek istemiyorlar