“Halkımızın zehir solumasına izin vermeyeceğiz”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yapmış olduğu basın açıklamasında, ilimizde yapılması planlanan termik santral projesine tepki gösterdi. Gündoğdu açıklamasında; "Kırklarelimizin, Trakyamızın, halkımızın havasının, suyunun, toprağının rant uğruna zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Daha temiz, daha güzel bir Kırklareli için mücadelemiz her platformda her şartta devam edecektir. Kırklareli halkının zehir
solumasına asla izin vermeyeceğiz" dedi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Merkez ilçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan entegre termik santrali hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Gündoğdu, "Rant uğruna halkımızın zehir solumasına izin vermeyeceğiz" diyerek şunları kaydetti; "AKP hükümetleri tarafından; havası, suyu, toprağı ve insanıyla sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en değerli bölgesinden birisi olan Kırklarelimiz plansız ve çarpık sanayileşmenin merkezi haline getirilmek istenmektedir. 

Kırklareli halkının toprağını, suyunu, havasını, yaşam alanını, canli sağlığını derinden etkileyecek kömürlü termik santral ile canlı yaşamına büyük bir darbe vurulmaya çalışılmaktadır.
Tüm çevre örgütlerimizin, yaşamı savunan, geleceğimizi daha sağlıklı bir ortamda sürdürme mücadelesi içinde olan duyarlı Kırklareli halkımızın uyarılarına ragmen AKP hükümetleri; akıl dışı, bilimsel verileri görmezden, duymazdan gelen uygulamaları ile Kırklareli’mizde soluduğumuz havayı tehdit etmektedir. Planlanan Termik Santral; her geçen gün daha çok ihtiyacımız olacak verimli tarım ve orman alanlarımız üzerinde kurulacaktır. Proje 1/100.000 ÇDP de belirlenen ana plan kararını ve bu kararın sürekliliğini bozduğundan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırıdır. Tarım ve orman alanlarının kullanıma açılmaması ilkesine aykırıdır. Şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve ilgili mevzuata aykırıdır.
Bu nedenle, insan sağlığının ve doğanın zarar görmemesi, telafisi mümkün olmayan sonuçların yaşanmaması için yönetmeliklere, yasalara ve Anayasa’ya aykırı olan projeye ivedilikle son verilmelidir. Yerel halkin onayini almamiş hiç bir ekonomik girişimin; ülkeye, bölgeye huzur, mutluluk ve zenginlik getirmesi mümkün değildir.
Bu nedenle, Kırklarelimizin, Trakyamızın, halkımızın havasının, suyunun, toprağının rant uğruna zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Daha temiz, daha güzel bir Kırklareli için mücadelemiz her platformda her şartta devam edecektir. Kırklareli halkının zehir solumasına asla izin vermeyeceğiz. Saygılarımla."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sayın vekil yine kendini hatırlatacak çevre eksenli bir cevher bulmuş belli. Yine "yaptırmeycez" "ettirmeycez" naraları yükseliyor. Daha önce de Alpullu şeker fabrikası satılamaz edilemez diye nara atan vekilleri görmüştük. Sonra bir baktık Alpullu şeker fabikasının el değiştirdikten sonra bir açılışında boy gösteriyorlardı. Böyle işler masa başında slogan atmaya elverişli konular ama aynı zamanda samimiyet testi de gerektiriyor.