“Halkımızı yanıltanlara karşı, doğruları söylemeye devam edeceğiz”

Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç’ın Kırklareli Belediye Meclisi tarafından alınan kararla suya yapılan zamma karşı tepkisi sürüyor. Andaç yaptığı açıklamada, sosyal medyadan Kırklareli halkının yanlış bilgilerle yanıltıldığını, diğer belediyeler ile yapılan kıyaslamanın da adaletsiz olduğunu ifade etti. 

Önadım Haber
BBP İl Başkanı Ercan Andaç’ın su zammı tepkisi devam ediyor. Andaç sosyal medyadan şunları söyledi;
“Sahte habercilere cevabımızdır;
Sözümüz özgür basına ve gerçek gazetecilere değildir. Kendisini sosyal medyada gazeteci yerine koyan ya da tarafsız haber yapıyor gibi gözüken sözde haber sitelerini tutundukları taraflı tavır nedeniyle kınıyoruz.
28 Nisan 2020 tarihinde Kırklareli Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan “İşyerlerinde kullanılan suyun kademeli olarak fiyatlandırılması ve aylık su tüketimi 15-25 metreküp arasında olan işyerlerine % 50 ve 25 metreküp üzerinde olanlara % 124 zam yapılması” ile gündeme gelen su fiyatları ile ilgili taraflı ve menfaate dayalı haber yapan kendisini gazeteci kimliğine büründürmüş ve aldıkları talimat ile ''haber '' yaptıklarını zanneden kendini bilmezlere sesleniyoruz. Halkımızın tarafsız haber alma özgürlüğünü hiçe sayarak şahsi ikbal ve maddi çıkar sağlamayı hedefleyen kişilere karşı doğruları yüksek sesle söylemeye her zaman devam edeceğiz. İşyerlerinde yapılan su zammına gerekçe gösterilen diğer belediyelerin su fiyatları ile yapılan kıyaslama da son derece adaletsizdir. İstanbul su ve kanalizasyon idaresi yaklaşık 100-150 kilometre mesafeden su taşıyarak halkına su temin etmektedir. Ayrıca İstanbul ve Tekirdağ belediyeleri Büyükşehir Belediyesi kapsamında olup verdikleri hizmet il sınırları dahilindedir. Bu kadar geniş bir alana su temin etmek ve bakımının yapılması doğal olarak maliyete yansıyacaktır.
Karşılaştırılan İstanbul ve Tekirdağ gibi Büyükşehir belediyeleri sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın gelirleri ile Kırklareli’nde yaşayan vatandaşlarımızın gelirleri de aynı değildir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol