Halkalı Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi yeni iş kapısı olacak

Çalışmaları süren Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, bölgemizdeki parça üretimi yapan işletmeler ile tedarikçiler için yeni bir fırsat ortaya koyuyor. Bu kapsamda bölgemizdeki üreticiler ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek için İş Forumu yapılmasına karar verildi. Forum, vagon ve lokomotif üreten ulusal firmaların bölgemizde bulunan firmalar ile ikili iş görüşmeleri yaparak ihtiyaçlarını Trakya bölgesinden karşılayabilmesinin yollarını aramak. Bu kapsamda 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14.00’te Çorlu Hilton Otel’de İş Forumu gerçekleştirilecek. 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (KTSO) yapılan açıklamada Vagon ve Lokomotif üreten ulusal firmaların,bölgemizde bulunan firmalar ile ikili iş görüşmeler yapması amacıyla 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14.00’te Çorlu Hilton Otel’deİş Forumu gerçekleştirileceği belirtilerek şunlar kaydedildi; “Tekirdağ ValisiAziz Yıldırım’ın himayelerinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları’nın iş birliğinde, vagon ve Lokomotif üreten ulusal firmaların Bölgemizde bulunan firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapması amacıyla bir İş Forumu gerçekleştirilecektir.
Çalışmaları süren Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Çin'den Avrupa ve Afrika'ya uzanan ve ülkemizden geçen Yeni İpek Yolu Projesi (China'sBeltandRouteInitiative), şehirlerimizde/şehirlerarasında artan raylı ulaşım sistemleri ve bunlara dönük satın almalar dikkate alındığında, sektörün geleceği daha net anlaşılmaktadır. Bu bağlamda, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bu girişime öncülük ederek Bölgemizdeki üreticiler ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek için İş Forumu yapmaya karar verildi.
İş Forumu’na; Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif Sanayi AŞ, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş., Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş., TI Vagon A.Ş. gibi büyük üreticiler katılacaktır. Forum kapsamında söz konusu üreticiler tanıtım sunumları yapacak, talep ettikleri parçalar ve Trakyalı tedarikçiler ile iş birliği imkanlarını ortaya koyacak ve bölgemiz firmaları ile bire bir görüşecektir.”
* Program:
14:00-14:30 Açılış Konuşmaları.
14:30-15:15 Firma Sunumları.
15:15-15:30 Kahve Arası.
15:30-17:00 İkili İş Görüşmeleri

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol