Halk tercihini yaptı; Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar (dün) günü yapılan seçimlerden Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu galip çıktı. Resmi olmayan sonuçların ilk açıklanmaya başladığı saatlerde rakibi Binali Yıldırım ile arasındaki farkın belirginleşmesi ile canlı yayına çıkarak bir açıklama yapan İmamoğlu, “Bir sayfa kapatıp yeni bir sayfa açmıyoruz, ortak bir sayfa açıyoruz” diyerek İstanbul’u birlikte yönetmeye talip olduklarını ve hizmet üretmek istedikleri mesajını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin YSK’nın tarih verdiği 23 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye’nin gözü İstanbul’daydı. Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçen seçimde seçim yasaklarının 19.15 itibariyle kalkması ile ilk sonuçlar açıklanmaya başlandı. Oyların Ekrem İmamoğlu lehine artması ile birlikte Ekrem İmamoğlu canlı yayına çıkarak bir açıklama yaptı. Merkezi hükümet ile birlikte çalışmaya talip olduklarını, İstanbul’u birlikte yönetmek istediklerini ve ortak bir sayfa açma amacında oldukları mesajını veren İmamoğlu, partilerin vatandaşa hizmet üretmek için birer araç olduğunu vurguladı.
Ekrem İmamoğlu’nun galibiyetini açıklaması ile birlikte kendisini ilk tebrik eden rakibi Binali Yıldırım oldu. Yıldırım, “Şu an itibarıyla rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu sonuçların İstanbul’umuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Gazetemiz baskıya hazırlandığı saatlerde Emrem İmamoğlu oyların %54,03 (4.698.782)’unu, Binali Yıldırım ise %45,09 (3.921.201)’unu almıştı. İki aday arasındaki oy farkı 777.581 idi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol