Halk mühürü kime teslim edecek?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde Kırklareli'nde heyecan artmaya başladı. Adaylar çalışmalarına başladı ve Kırklareli'nde seçim hareketliliği sokaklara da yansıdı

Kırklareli için gelecek 5 yılda, şehri ve geleceğini şekillendirmek isteyen adayları sizler için derledik.
Özellikle son dönemlerde göç alma ve güvenli bölge olma ve OSB etkisi ile yakın gelecekte hızlı bir büyüme yoluna girecek Kırklareli'nde, halk bu yolda direksiyonda kimin olmasını isteyecek? Bu sorunun seçim çalışmalarının ardından  31 Mart 2024 tarihinde belli olacak. Yİ Parti Kırklareli Belediye Başkanı Ali Dermenci
"Halka hizmet, Hakka hizmet” bilinciyle, İYİ Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak;Birbirini seven, mutlu ve huzurlu insanların birarada yaşadığı, eşit hizmet aldığı ve gelişmiş bir şehir idealiyle yola çıkıyorum.İYİ Belediyecilik vizyonuyla, çalışan ve birleştiren bir Başkan adayı olarak bana inanan, kentini seven ve sahip çıkan tüm hemşehrilerimi benimle beraber yol yürümeye davet ediyorum."

Kırklareli Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Büşra Taşkın

"Biliyorsunuz ki Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk iş kadını ve girişimci, aynı zamanda bu bölümde yüksek ihtisas yapmış bir kadın olarak, Kırklareli Belediye Başkan Adaylığımı Cumhurbaşkanımızın yüksek iradesine güvenerek açıklamış ve aynı zamanda çok sıkı saha çalışmaları içerisinde bulunmuştum. Kimseler yokken sahada halkımız ile beraber istişareler ettik. Güzel bir atmosfer yakalayıp, AK Partiye olan soğuk tabuları yıkmıştım.
Kadınlarımızın neler yapabileceğini, yaşadığı yerleri değiştirmek için değil, güzelleştirmek için geldiğimizi tüm halkımıza ve Türkiye’ye göstermek istemiştik. Çünkü bizim değişime değil, güzelleştirmeye ihtiyacımız olduğunu düşünen biriyim. Partizanlık yarardan çok, zarar getirir  Biz butik bir şehiriz ve büyümek ama ölçekli büyümek istiyoruz. Organikliğimizin bozulmasına ihtiyacımız yok. Huzuru seviyoruz, huzurlu ve mutlu kalmak istiyoruz. Hayatta en zor bulunan şey bu çünkü. Eğer huzur ve mutluluğumuz bozulursa, bizim de diğer şehirlerden farkımız kalmayacak. Evet, tanınmak istiyoruz. Ben de şehrimizin ismini karıştırmalarını istemem. Ama güzel anılmasını çok isterim. Daha güzel günler göreceğimiz için çok heyecanlıyım. Belediyemizin kapısının herkese açık olmasını isterim. Projeleri beraber yapmak isterim. Sağ-sol ayrımının, partizanlığın yarardan çok, zararı olduğunu çok iyi biliyorum. DesteğinizeçÇok ihtiyacım var. Bizim bunları yapabilmemiz için; benim hepinize, benim gibi düşünen sizlerin desteğine, çok ihtiyacım var. Çünkü alınan ittifak kararı ile aynı kişilerle, yüksek ego ve koltuk mücadelesine maalesef mahkum ediliyoruz. Aynı zamanda “Nerede görülmüş Kırklareli’nde Kadın Belediye Başkan Adayı?” anlayışı beni ve bu mücadeleme inananları derinden üzmüştür. Bizler biliyoruz ki; Kırklareli medeni bir şehir. Bu tür davranışta bulunanları ve sözde okumuş kültürlü cahil insanlara olan cevabını sandıkta vereceğine inancım tam ve sonsuzdur.” “Bu Yolda Yalnızım” “Biliyorum bu yolda yalnızım, yalnızlığımın farkındayım. Her ne kadar bu beni çok üzse bile benim Allah’a olan inancım tam, kendime ve sizlere olan güvenim sonsuzdur. Yakında gerçekleştireceğim basın toplantısı ile kendimi, fikirlerimi, hayallerimi kamuoyu ile paylaşacağım. Benimle çalışmak isteyen, bu yolda beraber yürümek isteyen herkese kapım açık. Çok yakında reklam çalışmalarımız, şarkılarımız yayında olacak. Ben herkesi ziyaret etmeye, herkesin gönlüne girmeye devam edeceğim."

Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut


"Bunun tecrübesini 2019'da acı bir şekilde de olsa 112 oy fark ile yaşadım.
112 oyla kazandığını zannedenler yüzünden, 112 oyla Kırklareli'nin neler kaybettiğine hepimiz şahit olduk.
Bu halk, hiç bir hazırlığı olmayan sadece halkımızın duygularıyla oynayanlara, ulu önder Atatürk'ü sömürenlere, onun arkasına sığınanlara, hizmet etmeyip, ona layık olmayıp onun arkasında sığınanlara 31 Mart gecesi en büyük tokatı vuracak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu

"El ele verdik, birlikten kuvvet doğar dedik, hep birlikte kenetlendik ve 31 Mart seçimlerinde Kırklareli Belediyesi’nde yeniden halkımıza hizmet edebilmek için vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz.
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen önseçimle şahsımı birinci seçen üyelerimize bir kere daha teşekkür ederken, aynı seçimde yarıştığımız tüm saygıdeğer aday adaylarını da projelerini birlikte gerçekleştirmek üzere bu yolda beraber yürümeye davet ettim. Çünkü bölüşerek kaybedecek bir dakikamız bile yok, hep birlikte olacağız birbirimize güç ve kuvvet vereceğiz, vatandaşımız da bunu görecek…
Gelin hep birlikte yol alalım, bu kentte altı oka sevdalı kim varsa, belediyede yeni dönemde yönetimi hep beraber oluşturalım ve hep birlikte halkımıza hak ettiği hizmetleri getirelim. Bu davet bizim."

DEVA Partisi Kırklareli Belediye Başkan Adayı Rıdat Rafael Haleva


"Ben sadece bir ideolojiye tutunan biri değildim ama siyasetin hep böyle yapıldığını görüyordum. Ta ki DEVA Partisi ile tanışana kadar. DEVA Partisi’nin klişelerden uzaklaşmış, kendini arındırmış yeni bir siyaset soluğu diyelim. Sağa solu olmayan. Şucu bucu diye kendi bir yere koymayan bir parti.
Siyasete girme cesaretini buldum. Yani bu fikre destek vermem gerekiyor ki, o tohumu bir yerden büyüsün filizlensin istedim. O şekilde başvurumu yaptım. 3 senedir partinin içerisindeyim. Kırklareli'nde kurucu üyeyim.
Genel Seçimlerde zaten ittifak görüşmeleriyle ilerleyen bir süreç oldu. O yüzden Kırklareli’nden aday çıkarmamıştık ancak daha sonraki aşamalarda herkes her partinin kendi girmesinin daha faydalı olduğu kararına varıldı. Ben de partim için fayda olacağını düşündüğümden yeni bir soluk getirebileceğime inandığımdan adaylık kararı aldım.
Ve çok pozitif bir enerji ile karşılandım, siyasete girme kararımı açıklayınca. Çok olumlu karşılandığı görünce, iyi ki bu kararı vermişin dedim. Projelerden önce ben bir işe girdiğim zaman baktığımda ilk konu mali tablodur. Çünkü bütçe yoksa hani girdiğiniz işte de ekstra sıkıntılar oluyor o yüzden mali tablo nasıl düzeltilebilir buna bakıyorum. Çünkü özellikle son dönem çok bir şey yapılamadı, yapılamamasının en büyük sebebi ise bütçedeki yetersizlikti."

Kırklareli Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Serdar Türker

"Öncelikle bu soruya cevap veremeden önce şunu söylemek isterim ki; Genel Merkezin yapmış olduğu bütün anketlerde birinci çıktım. Halka sorulduğunda yine birinci çıktım. Fakat buna rağmen tekrar bir ön seçim talebi oldu. Buna da saygı duyuyorum dedim. Ancak malumunuz, sizler de gördünüz. Adil olmayan bir ön seçim gerçekleşti.
Adil olmayan ön seçim sonucunda yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nde emek veren bir üyenin, rekorlarla kazanmış bir siyasetçi bir belediye başkanı olarak bugün karşınızda bağımsız belediye başkan adayı olarak çıktı.
Belediye Başkanı demek ahlakıyla dürüstlüğü ile çalışkanlığıyla yazısıyla topluma rol model olandır. Belediye başkanı kişiliği ile örnek olan kişi liderdir. Ben halkın başkanı olmak istiyorum. Ben Serdar Türker yaptıklarıyla faaliyet gösteren, başarılarıyla öne çıkmış bir aday olarak iş disiplini, çalışma şekliyle karşınızdayım. Sizinle bu yolda başaracağımıza inanıyorum. Unutmayın halk siyasetin üstündedir. En önemlisi adil hizmet verebilmek için bağımsız belediye başkan adayım."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol