Halk Eğitim Merkezinden Yıl Sonu Sergisi

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından “Yıl Sonu Sergisi” gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi binasında yapılan sergide kursiyerler yıl boyunca öğrendiklerini ve yaptıkları çalışmaları görücüye çıkarma imkanı buldu. El işlerinden yiyeceklere, kıyafetlerden ahşap çalışmalarına kadar geniş yelpazede ürünlerin bulunduğu sergi 3 gün boyunca açık kalıp ziyaretçilerini ağırlayacak.

11 Haziran tarihinde açılan serginin açılış törenine; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vali Yardımcısı Emre Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“Toplam öğrenci sayımız
20 bin”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program sonrasında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar’ın konuşması ile devam etti. Bekar, Halk eğitim Merkezi’nin sadece kurslardan ibaret bir kurum olmadığını söyleyerek; “ Açtığımız 600 kurs bu yıl içerisinde yetiştirdiğimiz 13 bin öğrencinin yanında, 7 bin tane açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesine hizmet vermekte olup bugün itibariyle toplam öğrenci sayımız 20 bindir. Dolayısıyla da Kırklareli’nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olarak bulunuyoruz” dedi.
“Her bir ürün el emeği,
göz nuru”
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün yıl boyunca yaptığı çalışmaların meyvelerinin bu sergiyle toplandığını vurgulayarak; “ Bugünkü etkinliğimizin temel amacı atölyelerimizde 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başından günümüze kursiyerlerimizin yapmış olduğu çalışmaların sonucu olarak meydana çıkan ürünlerin sizlere tanıtımını yapmak ve burada hep beraber hoşça vakit geçirmek. Umarım etkinliğimiz güzel geçer. Her bir ürün el emeği, göz nuru. İçinde farklı ürünlerde mevcut. Umarım beğenirsiniz. Hepinize iyi eğlenceler diliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bugün yapılan bir günün emeği değil, yıl boyunca
yapılan çalışmaların sonucu”
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar’ın konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin de bir konuşma yaptı. Vali Bilgin, örgün eğitim kurumlarının yanında yaygın eğitim kurumlarının da büyük önem arz ettiğinin altını çizerek; “Baktığımız zaman Kırklareli Halk Eğitim Merkezimiz ve ilçelerimizdeki merkezlerimizde olumlu sonuçlar doğuran çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle burada görev alan çok değerli Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü Camiasına, Halk Eğitim Merkezi müdürlerimize, Halk Eğitim Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün yapılan bir günün emeği değil, yıl boyunca yapılan çalışmaların sonucu.
Konuşmalar sonucunda Halk Eğitim Merkezi Kadın Halk Oyunları Ekibi gösteri sergiledi. Gösteri sonrasında temsili kurdele kesilerek sergi açıldı. Vali Bilgin ve ziyaretçiler sergide bulunan stantları gezerek ürünleri inceleip, kursiyer ve eğitmenlerden bilgi aldılar.
Sergi 3 gün boyunca açık kalacak. Tüm vatandaşları davet eden Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar, tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol