Halil Kahraman güven tazeledi

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2018-2019-2020 yılları olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Açık oylama usulü ile yapılan seçimde Halil Kahraman güven tazeledi. Beyaz listeden seçimlere aday olmayı planlayan Onur Tokgöz ise son dakikada çekilme kararı aldı…

S.S. Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2018-2019-2020 yılları olağan genel kurul toplantısını dün gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Kahraman güven tazeleyerek, aynı göreve yeniden seçildi. Seçimlere aday olmayı planlayan Onur Tokgöz’ün beyaz listesi ise son dakikada seçimlere girmeme kararı aldı.
Saat 14.00’te, Paşa Cafe’de yapılan genel kurulda ilk olarak divan teşekkülü oluşturuldu. Pınarhisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Çobanoğlu önderliğindeki divan, saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunması ile genel kurulu açtı. Genel kurula; Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İYİ Parti İl Başkanı Hilmi Hersek, İYİ Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Kürşad Yemaner, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve ortaklar katılım gösterdiler. Salonun hınca hınç dolu olması gözlerden kaçmadı.
Daha sonra Kooperatif Başkanı Halil Kahraman 2018-2019 ve 2020 yılı faaliyet raporu ile denetim ve mali raporlarını ortaklarla paylaştı.
Kahraman yaptığı konuşmasında 5 yıl önce göreve seçildiklerinde verdikleri sözlerin tümünü tutmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, 31 milyon olan kredi miktarını 136 milyona çıkardıklarını, pandemi koşullarına rağmen hafta sonları dahil çalıştıklarını belirterek, esnafa destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.
Kahraman, Kooperatiflerini Trakya’da 27 kooperatif içinde en başarılı birinci, Türkiye genelinde ise 960 kooperatif içinde 2. başarılı kooperatif yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Göreve geldiğimizde 5 bin TL olan ipoteksiz krediyi 25 bin TL’ye çıkardık. Araç ve hat plakası rehine ile kredi kullandırıyoruz. Kısıtlı plasmanımızı ve kredi çeşitliliğini arttırdık. Ayrıca işyeri edindirme kredisi ve sıfır araç kredisi verdik” dedi.
“İşimiz, aşımızı birlikte büyütmeye devam edeceğiz” sloganı ile yollarına devam etmek istediklerini belirten Başkan Kahraman; “Esnaf bir ülkenin çimentosudur, sanatkarı ise demiridir. Kısacası o ülkenin olmazsa olmazıdır.
Hepimizin sevdiği bu güzel ülkemiz, son dönemlerde kötü günler geçirdi. Fakat her zaman olduğu gibi tüm esnaf ve sanatkarlarımız, ülkesine sahip çıkmıştır. İşte esnaf ve sanatkar budur. Biz de sizlere hizmet etmekten her zaman olduğu gibi gurur ve mutluluk duymaktayız” şeklinde konuştu.
Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Genel kurula verilen bir dilekçe kapsamında, açık oylama usulü ile yapılacak seçimlerin kapalı oylama ile yapılması yönünde oldu. Divan Başkanı İbrahim Çobanoğlu, ana sözleşmenin 35. maddesi gereği seçimlerin açık oylama şeklinde yapıldığını vurguladı. Ancak ortakların yarısından fazlasının talep etmesi durumunda gizli oylama yapılacağını söyledi.
Yapılan oylamada oy çokluğu ile açık oylama yapılma kararı aldı. Bu karar sebebiyle seçimlere girmeye hazırlanan Onur Tokgöz’ün beyaz listesi, seçimlerden çekilme kararı aldı.
Böylece Başkan Kahraman güven tazeleyerek yeniden aynı göreve seçildi. İşte Kahraman’ın listesi;
Yönetim Kurulu; Halil Kahraman, Şaban Doğan, İsmail Kalınoğlu, İsmail Mutafoğlu ve Hikmet Ay. (Öznur Tüzün)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol