‘Halef Diyarı’nın ilk kitabı okurlarla buluştu

Türkiye’de benzerine pek de rastlanmayan, fantastik
edebiyatın bir örneği Kırklareli’ndeki genç bir yazardan çıktı. “Halef Diyarı” isimli fantastik serisinin ilk kitabı “Kızıl Bostan”ı tanıtan Melih Taşçı, serinin devamının da geleceğini müjdeledi.
Şu ana kadar olumlu pek çok dönüş aldığını ifade eden genç yazar, İLESAM’ın Kırklareli’nde düzenlediği Edebiyat Atölyelerinden mezun olmuştu…

İLESAM’ın Kırklareli’nde düzenlediği ve Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Başkanı Aleaddin İkican’ın önderliğinde gerçekleşen Edebiyat Atölyeleri projesi meyvelerini vermeye başladı. Atölyeye katılan genç yazar adayları ortaya koydukları eserlerle, özellikle yakın gelecekte büyük ses getirecekler gibi görünüyor. İşte bunlardan bir tanesi, Melih Taşçı dün gazetemizin konuğu oldu. İki ay kadar önce raflardaki yerini alan “Halef Diyarı” isimli fantastik serisinin ilk kitabı “Kızıl Bostan”ı tanıtan Taşçı’ya yine kitapta büyük emeği olan, bir başka Edebiyat Atölyesi mezunu Bora Keskin de eşlik etti.

2004 yılında İstanbul’da doğan ve yaklaşık 10 yıldır da Kırklareli’nde yaşayan Melih Taşçı, bu süre zarfında kendini edebiyata verdi. Taşçı kitabının hazırlanma süreci hakkında şunları kaydetti; “Bu romanın küçük parçalarını İLESAM’ın ikinci Edebiyat Atölyelerinde yazmaya başladım. Daha sonra KIRKSEDER Derneğinde geliştirdim. Bu anlamda Dernek Başkanı Aleaddin İkican’ın büyük katkıları oldu.
Kitabım fantazya türünde. Türkiye’de örneklerine pek de rastlanmayan bir roman türü. J.R.R. Tolkien’in “Hobbit” ve “Yüzüklerin Efendisi” eserleri ile başlattığı bir akımın örneği. Ancak, benim yazdığım esere ortaçağ fantazyası diyebiliriz. Hikayenin içerisinde büyü, ejderhalar gibi öğeler yer almıyor. Kitabı diğer fantastik kitaplardan ayıran en önemli özellik ise, Avrupa dövüş, silah sanatları temasına hakim olması. Bu sayede kitaptaki dövüş kısımları, diğer örneklerine nazaran daha gerçekçi yazıldı.”
Bir yolculuk hikayesi
Diğer türleri gibi “Halef Diyarı” da bir yolculuk hikayesi… Gün geçtikçe artan ırkçılık nedeniyle ikiye bölünmüş bir kıta: Güney’in Tiran İmparatoru’na karşı bir olmaları gerekirken, kıskançlık ve rekabet yüzünden birbirinden uzaklaşmış Kuzey kralları ve tüm bunlar yüzünden sefalet süren Aşağıkara halkı...
Aşağıkara geri dönülemez bir boşluğa sürüklenirken, kimliğini ve duygularını geride bırakmış bir suikastçı, kaçtığı geçmişiyle yüzleşeceği, kendisine eşlik edecek dostlar edineceği ve farkında olmadan Aşağıkara’nın kaderini değiştireceği bir yolculuğa çıkıyor. Daha kendi geçmişiyle yüzleşmemişken, Aşağıkara’nın geleceği için karar vermek zorunda kalan Nero’nun hikayesi bu kitap ile başlıyor.
Serinin devamı da gelecek
“Halef Diyarı - Kızıl Bostan”ın serinin ilk kitabı olduğunu önemle hatırlatan Taşçı, öykünün devamının başka bölgelerde, başka uygarlıkların içerisinde olduğu yerlerde geçeceğini söylüyor. Kitap satan birçok web sitesinde eserin mevcut olduğunu ifade eden Taşçı ve Keskin, “Asiller Topluluğu” adı altında özgün bir edebiyat topluluğunu da kurduklarını, aynı tarza ve yazmaya ilgi gören insanları tek bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirttiler.
Bu türe ve edebiyata ilgi duyan her okura, “Halef Diyarı - Kızıl Bostan”ı Önadım ailesi olarak tavsiye ediyoruz. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol