Halebak istifa mı ediyor?

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Lüleburgaz Belediyesi Uluslararası 27. Çocuk Şenliği kutlamalarının ardından Ankara’ya gitti. Halebak’ın Ankara’ya gittiği ve büyük olasılıkla 26 Nisan Perşembe günü Milletvekilliği Adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceği öğrenildi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Lüleburgaz Belediyesi Uluslar arası 27. Çocuk Şenliği kutlamalarının ardından Ankara’ya gitti.
Edinilen bilgiye göre Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, 23 Nisan günün akşamı Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlerin saat 23.00’te bitmesinin ardından evde bir iki saat dinlendi.
Ardından izinli olarak Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne gitti.
24 Nisan 2018 Salı günü Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’na CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Murat Gerdeme vekalet ediyor.
Murat Gerdeme, Başkan vekili olarak dün Romanya grubunu uğurladı.
Emin Halebak’ın istifa etmesi bekleniyor
24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararının alınmasının ardından siyasi partilerde hareketlilik arttı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın Ankara’ya gittiği ve büyük olasılıkla 26 Nisan Perşembe günü Milletvekilliği Adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı Emin Halebak Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirecek ve büyük ihtimalle Perşembe günü Milletvekilliği için 4 dönemdir sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden istifa edecek.
Başkan Halebak görevinden istifa ettiği takdirde Belediye Başkanlığı görevine 9 gün süre ile Başvekillerinden Şehbender Öztürk veya Murat Gerdeme vekâlet edecek. 9 günün sonunda ise Meclis yeni bir başkan seçecek.
Lüleburgaz ve Kırklareli’nde yapılan siyasi kulislerde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın Ankara’da Genel Merkezi ikna ettiği ve 1. Sıradan CHP Kırklareli Milletvekili adayı olacağı konuşuluyor.
Bu konuşmalar nedeniyle Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın 26 Nisan 2018 Perşembe günü (yarın) Lüleburgaz Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol