Halcı; “Türkiye’nin 2023 hedeflerini bile geçtik”

Sosyal Güvenlik haftası kapsamında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen SGK Müdürü Tahsin Halcı, bu önemli haftanın önemine değinerek, Kırklareli’nin Kayıt Dışı İstihdam başarısından bahsetti.
Tahsin Halcı ve beraberinde SGK çalışanları dün bir restoran da Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltı öncesi açıklamalarda bulunan Halcı, Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik sistemimiz 5502 sayılı yasayla yeniden yapılandırılarak SSK BAĞKUR ve EMEKLİ SANDIĞI tek çatı altında toplanmıştır dedi. Bu doğrultuda, sosyal güvenlik hizmet standartları yeniden belirlenerek, insan odaklı, güler yüzlü bir hizmet anlayışıyla, en kısa sürede, eşit ve adil bir şekilde sunulması amaçlanmıştır diyen Halcı, “İnanıyoruz ki, kurumsal etkinliği artıracak olan böylesi bir reform, ayrım gözetmeksizin, bütün vatandaşlarımıza, eşit koşullarda, hak ettikleri kapsam ve kalitede sosyal güvenlik sağlama imkânı tanıyacaktır.

Bu amaçla Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlara tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda Sosyal Güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak; özelde hafta boyunca sürekli gündem oluşturarak kamuoyunda sigortalı istihdamı teşvik ederek sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak; çalışma hayatında milli seferberlik, genel sağlık sigortası primlerinin yeniden düzenlenmesi, prim borçlarının yeniden yapılandırılması hakkında kamuoyunun bilgilendirilmek, amacıyla 15- 21 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik haftası kutlanacaktır” dedi. Halcı son zamanlarda yapılan hizmetlerden de bahsederek,
Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyet arttı
“TÜİK Anketi (22 Şubat 2017 tarihli haber bülteni): Bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşti. En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında %78,4 ile ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırasıyla; %75,7 ile asayiş, %75,4 ile sağlık, %67,9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, %65,1 ile eğitim ve %57,9 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti.
Sosyal Güvenlik Hizmeti vatandaşın ayağına götürüldü
Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla; yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edildi.
E-Devlet hizmetleri yaygınlaştırıldı
Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan Kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık. E-Devlet Kapısı'nın amacı, kamu kurumlarının e-Devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktır. Hali hazırda Kurumumuzun e-Devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır.
Alo-170 vasıtasıyla vatandaşlara hizmet sunulmaya devam edildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı 7 farklı şehirde ( Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 910 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde, ALO 170 sektör ortalamasının üzerinde (%82) yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır.
Çalışma hayatında Milli Seferberlik projesine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında gazilerimizden emeklilerimize, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik” dedi. Halcı ayrıca, “Kayıt dışı istihdam Türkiye'de %38 seviyelerinde iken Kırklareli'nde bu oran % 15'tir. Türkiye'nin 2023 hedefi % 24'tür. Bu demek oluyor ki biz ortalamanın baya baya altındayız. Bu oranlar Avrupa ülkelerinin bile altındadır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol