Hac Kayıtları Başlıyor

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların merakla beklediği 2019 yılında başvuruların ve kuralarının ne zaman çekileceği ile ilgili detaylar belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Hac İbadeti için başvurular 8 Aralık’ta başlıyor. 14 Aralık tarihinde sona erecek başvuruların sonrasında hangi vatandaşların Kutsal Hac vazifesini yerine getireceği 28 Aralık tarihinde çeklinde kura ile belirlenecek. Kırklarelili vatandaşlarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği takvime göre hazırlıklarını yaparak Hac’a gitmek için gerekli başvuruları yapabilecekler.

İslamiyetin 5 şartı arasında sayılan Hac ibadeti hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Hac başvuruları 08-14 Aralık 2018 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinden yapılabilecek. 2018 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 08 Aralık 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak.
Kuralar 28 Aralık tarihinde çekilecek
2019 yılı Hac kurası ise 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasına göre kesin kayıt 2 – 11 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak. Kesin kayıtlarını gerçekleştiremeyen adayların yerine ise yedek listeden hacı adayları kayıt yaptıracak. Yedek kayıtların ise 17 – 25 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol