Haberimizin Ardından Çevre Yolunda Kaldırım Çalışmaları Başladı

31 Ekim tarihli sayımızda; ‘İlçemizin Vitrini Çevre Yolundaki Bu Manzara Uzunköprü’ye Yakışmıyor’ başlığıyla verdiğimiz haberde, doğalgaz çalışmalarının ardından ilçemiz çevreyolundaki kaldırım tahribatının vatandaşları özellikle yaşlı ve engelli bireyleri oldukça rahatsız ettiğini belirtmiştik. Çevre yolunun özellikle ilçemize ilk gelen misafirlerin Uzunköprü ile ilgili ilk izlenimlerini edindiği yer olduğunu da vurguladık. Haberimizin ardından geçtiğimiz gün itibari ile bölgede kaldırım çalışmalarının başladığı görüldü.

Devam eden Doğalgaz çalışmalarının getirdiği en önemli sorun tahrip edilen yol ve kaldırımlar. Çevreyolu kafeler mevkiinde devam eden kazı çalışmalarının üzerinden neredeyse 2 ay geçmesine rağmen tamir edilmeyen kaldırımlar adeta mayın tarlasını andırıyor. Kaldırımda yürümekte zorlanan vatandaşlar özellikle yaşlı ve engellilerin büyük çile çektiğini ifade ediyor. Ortaya çıkan manzaradan oldukça rahatsız olan esnaf ise yağışlar başlamadan önce kaldırım ve yolların biran evvel tamir edilmesini istiyor. Konuyu gazetemizin sütunlarına taşıdığımız günden bu yana birçok şikayet mesajı tarafımıza yağmaya devam etmişti. Haberimizin ses getirmesiyle beraber ilgili alanda yapılan planlama sonucu kaldırım çalışmalarının başladığı görüldü.
Çalışmalara ilk olarak Çatı Cafe mevkiinde start verilirken ilerleyen günlerde çalışmaların tüm çevre yoluna yayılarak kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Çalışmalar kapsamında kaldırımların istinadı görevi gören eskimiş bordür taşlarının da yenilendiği görülüyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol