HES Kodu Artık Hayatımızın Her Yerinde

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlı Örgütü
tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgını ilimizde en kötü dönemini yaşamaya devam ediyor.
Her güne yeni önlemler ile uyanırken, açıklanan son Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre; pazaryerlerinde satış yapmakta olan pazarcı esnafının pazaryerlerinin kurulduğu
günlerden bir gün önce, görevli zabıta ekiplerince Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının kayıtlar üzerinden
yapılmasına, pazaryerlerinin kurulduğu günlerde de bu uygulamanın tekrarlanmasına, ilimizdeki tüm banka şubesi girişlerinde vatandaşlara (HES) kodu zorunluluğu
getirilmesine, 100 m² üzeri alana sahip tüm market girişlerinde (HES) kodu zorunluluğu getirilmesine, alışveriş merkezlerine girişlerde müşterilere yönelik (HES) kodu zorunluluğu getirilmesine karar verildi.

Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni kararlar açıklandı. Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede, "Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26. Maddesine istinaden toplanmış olup, mezkur kanunun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır” denildi.

HES kodunun kapsamı genişletilirken, “İl, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazaryerlerinde satış yapmakta olan pazarcı esnafının pazaryerlerinin kurulduğu günlerden bir gün önce, görevli zabıta ekiplerince Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının kayıtlar üzerinden yapılmasına, pazaryerlerinin kurulduğu günlerde de bu uygulamanın tekrarlanmasına, b) İlimizdeki tüm banka şubesi girişlerinde vatandaşlara (HES) kodu zorunluluğu getirilmesine, c) İlimizdeki 100 m² üzeri alana sahip tüm market girişlerinde (HES) kodu zorunluluğu getirilmesine, d) İlimizdeki alışveriş merkezlerine (AVM’lere) girişlerde müşterilere yönelik (HES) kodu zorunluluğu getirilmesine karar verildi” ifadeleri kullanıldı.
Sokağa Çıkma Yasağına
Kararına İlave
Açıklamaya şu sözlerle son verildi; “Daha önce 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma yasağına kararına ilave olarak; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş ve altı vatandaşlarımızın Cuma namazlarını eda edebilmeleri için Cuma günleri ile sınırlı olmak şartıyla İl genelinde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde 10:00 ila 15:00 saatleri arasında, 20 yaş altı vatandaşlarımızın ise 12:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden fiiller içinse adli mercilere suç duyurusunda bulunulmasına; oybirliği ile karar verilmiştir.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu uygulamayı kim bulduysa yılın düşük IQ ödülünü ona vermek lazım. Diyelim ben COVİD (+). Dışarı çıkmam yasak. Babam değil. Onun HES kodu ile çık dolaş. Ne ismi karşılaştıran var. Ne de uygulamada çıkan fotoğraf var. Kim bilecek. İlk okul öğrencisine sorsan bu uygulamanın ne kadar basit olduğunu anlatır. İşte bu kişiler bu ülkeyi yönetiyor. Yaparsın TC kimlik numaralı uygulama. Sorgulamayı yapınca hem ismi hem fotoğrafı çıkar ekrana. O zaman anlarsın virüslümü değil mi? Ama nerde bunlarda o IQ.