HAYVAN DEYİP GEÇMEYELİM

Oğlum bana bir kurt köpeği verdi o kadar sevimli akıllı ve güzeldi ki , görenlerin gözü kalıyordu.
Yavrunun anneye bağlanması gibi, bağlandı  bana, ondan ayrılacak olsan arkamdan ağlamaya başlıyordu.
Ne yazık ki küçükler daima küçük kalmıyor hiçbir canlı zamandan gizlenemiyor.
Bu yavru alman kurdu, altı aylık olunca koyun kadar oldu o kadar güçlü bir hayvan oldu ki artık ben onu istediğim yere değil o beni istediği yere sürüklemeye başladı. Ne yapsam gücü beni aşıyordu.
Küçük bahçemde kedilerim olduğu için onu boş bırakamıyor ve mecburiyetten bir metre kare yerde hayatını bağlı olarak sürdürmeye devam ediyordu.
Bir gün bir arkadaş geldi büyük ve geniş bir bahçesinin olduğunu köpeğimi ona verirsem çok mutlu olacağını dile getirdi ve köpeğimi o büyük geniş bahçeye, götürdük. Burada daha mutlu ve özgür olacağı düşüncesiyle köpeğimi ona teslim ettim. Alan kişi de hayvanlara o kadar çok bağlı bir insan ki benim kadar sevdiğini hissettirdi bana.
Aradan bir hafta geçti arkadaş geldi ve “Gelin köpeği alın bende hayat bulmayacak yemiyor içmiyor gece gündüz başını yola çevirip durmaksızın uluyor” diyince şaşırmadım ama yeni ev sahibiyle hemen oraya koştum. Bundan ötesini anlatmak biraz zor olsa da dilimin döndüğünce dile getireceğim. Daha beni görür görmez öyle bir koştu ki yanıma sanki rüzgarın hızıyla  ön patilerini boynuma dolayıp başladı insan gibi ağlamaya.
Dondum kaldım yerimde sadece gözlerimizden süzülen yaşlar konuşuyordu artık bizim yerimize.
 Aldım gerisi geriye ve o kafes kadar yere tıktım onu yine içim kan ağlayarak.
O ise mutluluktan uçuyor her fırsatta ellerimi yüzümü yalıyor sanki bir daha sakın ama sakın beni senden ayrı koyma diyordu bana.
Bir hafta başkasının elinden yemek yemediği için biraz zayıflamış olmasına rağmen davranışlarında mutluluğun resmini  sevginin gücünü gördüm.
Hayvan deyip  geçmemek lâzım, onlar her türlü güzellikten vazgeçebiliyorlar sevdiklerine sadık kalabilmek için oysa insan oğlu lüks adına nice sevgileri ayaklar altına alıyor hepimiz görüyoruz biliyoruz değil mi?

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol