HAYVANCILIK, " HAYALPEREST VE DEVLET DESTEĞİNE GÜVENEN KİŞİLERLE DEĞİL, MERAKLI, ÖZVERİLİ, HAYVAN OTLATMASINI VEYA OTLATTIRMASINI BİLEN KİŞİLERLE" YAPILIRSA VERİMLİ VE DAİMİ OLUR

Evet Sayın Okurlarım, Sevgili Hayvancı Kardeşlerim;
Kurban Bayramı geldi geçti, ilimiz genelinde Kurbanlık Hayvanların çoğunun satıldığını,az sayıda koç ve kısır koyunun geri geldiğini duyduk. Allah kurbanlarını satan hayvancı kardeşlerime, alın teri ve binbir güçlükle yetiştirip sattıkları kurbanların paralarını hayırlı yerlerde harcamalarını nasip etsin. Satılamayayıp geri gelen kurbanlıkların da “SÜRÜLERİNİN İÇİNE SOKMADAN AYRI YERLERDE BESLEMELERİNİ VE KIRKLARELİ TİCARET BORSASI CANLI HAYVAN SATIŞI TESİSLERİNE GETİRİP; GÜNÜN PİYASA FİYATIYLA, AÇIK ARTTIRMA USÜLÜ SATIŞLARIN YAPILDIĞI ORTAMDA HAYVANLARINI SATARAK, PARALARINI ALMALARINI TAVSİYE EDERİM.
BİZ "KIRKLARELİ HAYVANCILIĞININ DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI" konulu yazılarını yazarken; başlık atıp vurgulayarak, "SEBEPLERİN SONUCLARINI YAŞIYORUZ" dedik. Geçmişte "ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN, HAYVANCILIK YAPTIĞI İÇİN "İÇ TEHDİT OLARAK GÖRÜLEN ORMAN KÖYLERİ", altmışlı yılların devlet politikası olarak benimsenmiş, hayvancılara caydırıcı hapis ve para cezaları uygulanarak, babalarından dedelerinden kalan arazileri, hatta TAPULU OLANLARI BİLE ORMAN ARAZİSİ (Bahse konu olan araziler yakın zamanda Orman Vasfı’nı kaybettiği için, 2.B. uygulamasıyla işgalcilerine satıldı. Elinde 1957 yılında alınmış Cumhuriyet tapuları olanlar bile SAHİBİ OLDUĞU ARAZİYİ TEKRAR BEDELİNİ ÖDEYEREK SATIN ALDI.) diye köylülerimizin elinden planlı bir şekilde alındı.
Ormanlarımızın içindeki hayvancılığın stratejik alanları içindeki meşe ağaçları kesilerek, yerine ISTRANCALARIN BİTKİ ÖRTÜSÜNE HİÇ UYMAYAN, AMA İÇİMİZDEKİ, YETKİLİ MAKAMLARDA ÇALIŞIP MAAŞINI DEVLETİMİZDEN ALIP “İMF” MEMURU GİBİ HAYVANCILIĞIMIZI VE ORMANLARIMIZI YOK ETMEK İÇİN ÇALIŞAN, YANGIN VE YANGIN TEHDİDİNDE BIRAKAN, ÇAM ALANLARI EKİLDİ ve ormanlarımızı yangınlardan koruyan bedava işçilerimiz olan HAYVANLARIMIZIN BARINAKLARI KIŞLALAR kaldırılıp göçe zorlanan KÖYLERİMİZDE HAYVANCILIK BİTİRİLMEK İSTENDİ VE AMAÇLARINA ULAŞTILAR.
"GÜYA ÜLKEMİZE YARDIM EDEN DEVLETLER PAZARCI, BİZ PAZAR OLDUK." GENÇLERİMİZ GELECEK GÖREMEDİĞİ İÇİN DE KÖYLERİNİ TERK EDİP GÖÇ BAŞLADI VE BUGÜN BİZ “ALTMIŞLI YILLARDA YAPILAN HATALARIN SEBEPLERİNİN SONUÇLARINA “KATLANMAK ZORUNDA KALDIK”. 1967 yılı KIRKLARELİ İL YILLIĞI KİTABI, 449. sayfasında ORMAN KÖYLERİMİZ “ORMANCILIĞIN PROBLEMLERİ” olarak görülmüştür. 1966 YILI PINARHİSAR VE KOYLERİNİN NÜFUS SAYIMINI VE ANAÇ HAYVAN VARLIĞI SAYISINI BULUP YAZDIM, günümüzle mukayese edersek her şeyi anlamış olacağımızı düşünüyor, Sağlık, Mutluluk ve Bol Bereketler diliyorum.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ne güzel belirtmişiniz inşallah yapılan hatalar tekrarlanmaz.