HAYVANCILIK TAMAMIYLA OLABİLECEKLERİ ÖNLEME ÜZERİNE KURULAN MÜHENDİSLİK PROJELERİYLE VAR OLABİLİR

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Geçen hafta da Kırklareli Canlı Hayvan Ticaret Borsasında satışlar gerçekleşti. Ben yine ilimizdeki hayvancı kardeşlerime seslenmek istiyorum; Hayvanlarınızı iyi besleyin ve aracılara kanıp aldanmayın. Başkalarının söylemlerine inanmayın. Gelin kendi gözlerinizle önce görün, gözlemleyin. Hayvanlarınızı getirdiğiniz zaman da direk olarak “ALICILARA KG BASKÜL ÜZERİNDEN, AÇIK ARTTIRMA USULÜ HAYVANIN, CİNS VE RANDIMANINA GÖRE, PİYASA FİYATIYLA PEŞİN PARA GARANTİLİ OLARAK DEĞERİNİN KARŞILIĞINI ALIN.”
Gelelim yine ilimizdeki hayvancılıkla ilgili birimlerin tümüne; Geçmişteki başarılı hayvancılığı görüp, yaşadığım için bugün gelinen durumu hazmedemiyorum. İçim yana yana soruyorum; Allah aşkına siz ne iş yaparsınız ve ne için devletten veya ilgili kurumlardan, işgal ettiğiniz mevki ve makamlardan para alıyorsunuz? Kimse kusura bakmasın ama varlığınızın yararlı katkılarını göremiyoruz.
Kırklareli Ticaret Canlı Hayvan Borsası iki haftadır satış yapıyor ve satılan hayvanların çoğu İTHAL SİMENTAL DANALAR ve yerli olmayan sahipleri. (İlimizdeki yabancı sermayeye karşı biri değilim ama sitemim ilimizdeki hayvancılığı çok iyi bilen orman köylülerinin hakkı olan KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİNİ, ÇAKMA HAYVANCILARA KAPTIRAN HAYVANCILIKLA İLGİLİ MAKAM VE MEVKİ SAHİPLERİNE) Ben ilimizden Sütlüce/İstanbul Canlı Hayvan Borsasına, haftanın üç satış gününden birine, Mayıs aylarında, sadece Pınarhisar ve köylerinden 10 kamyon (yaklaşık 900-1000 kıvırcık süt kuzusu) üzerinde hayvan gittiğini gördüm. O bereketli hayvancılık yıllarını yaşayan biri olarak, üzülerek ve sitem ederek yazıp, yetkilileri ve okurlarımı bilgilendirmek istiyorum.
Hayvancılıkla ilgili yetkili birimlerden; yanlış yerde kurulmasına izin ve ruhsat verdiğiniz çiftliklerde hayvanlar toplu, zorunlu kesime gidiyor. Hiç mi öngörünüz yok? ORMAN KÖYLÜSÜ 50 YAŞ ÜSTÜ HERHANGİ BİRİNE SORSANIZ, SİZE İZİN VE RUHSAT VERDİĞİNİZ ÇİFTLİKLERDE HAYVANLARIN, İLERLEYEN ZAMANLARDA MECBURİ KESİME GİDECEĞİNİ SÖYLERLERDİ. HER BİRİNİZİN ALTINDA SON MODEL, HER MEVSİM, GÜNÜN HER SAATİNDE ÇİFTLİKLERE ULAŞABİLECEK ARAÇLARINIZ VAR. “HAYVANCILIK TAMAMIYLA, OLABİLECEKLERİ ÖNLEME ÜZERİNE KURULAN MÜHENDİSLİK PROJESİ İLE VAR OLABİLİR.”
Sadece benim köyüm, Pınarhisar’ın en küçük köyü Akören köyünde 10.000’e yakın anaç koyun keçi, 1000’in üzerinde de sığır, manda ve hergele vardı. 1970’li yılların başına kadar, ilçemiz Pınarhisar İlçe Tarım Müdürlüğünde tek bir tane cip (1940 model Willys) vardı. Sonbaharda şap ve kırâ aşısı, ilkbaharda sadece şap aşısıyla, yani yılda üç sefer, bir veteriner hekim, iki de veteriner sağlık teknisyeni, işletmelere gelirler ve eksik gördüklerini söylerler ve ÜLKEMİZİ KENDİ KENDİNE YETEN YEDİ ÜLKE KONUMUNDA TUTARAK, SUUDİ ARABİSTAN’A İHRACAT YAPACAK HAYVAN YETİŞMESİNE SEBEP OLURLARDI. BURADAN KİMSE HÜKÜMETİMİZİ VE DEVLETİ SUÇLAMAYA KALKMASIN. DEVLETİMİZ VE KURUMLARI SİZE MAKAM, MEVKİ VE YETKİ VERMİŞ. YANLIŞ YERLERDE KURULAN ÇİFTLİKLERE İZİNLERİ SİZ VERDİNİZ. O İŞLETMELER SİZİN KONTROLÜNÜZDE. HERKES KENDİNİ SORGULASIN VE DÜN ÇOK KIT İMKANLARLA, ÇOK AZ KİŞİYLE, ÇOK FAZLA HAYVAN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE BAKILIYOR DA, BUGÜN ÇOK FAZLA İMKAN VE ÇOK FAZLA KİŞİYLE (VET.HEKİM, TEKNİKER, ZİRAAT MÜH, ARAÇ VE GEREÇLE) NEDEN BAŞARILAMIYOR VE DEVAMLI İTHALATA BAĞIMLI KALIYORUZ?
Sağlık, mutluluk ve bol bereketle kalın Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol