HAYVANCILIKTA GELDİĞİMİZ YERİ UNUTURSAK, GİTTİĞİMİZ YOLDA KAYBOLURUZ

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Önce geçen hafta elim bir olay sonucu kaybettiğimiz Zeynep kızımıza Allahtan rahmet, kederli ailesiyle beraber Kırklareli’mize de başsağlığı diliyorum. Allahım böyle bir acıyı hiçbir kimseye, hiçbir yerde yaşatmasın inşallah. Türkiye’miz seçimini yaptı. Kazananlara hayırlı uğurlu olsun. Kaybedenlere de, millet; “Kendilerini yenilesinler, nerede hata yaptık diyerek düşünsünler ve çalışsınlar ki, bir dahaki seçimlerde kazanma şanslarını elde etsinler” diyerek dinlenmeye aldı.
Her sebebin bir sonucu vardır, çok iyi tahlil edilmelidir diye düşünüyorum. Hadi siyasi partiler ve başkanları, beş senede bir gidip geliyorlar. Ama bizim yakın zamana kadar öğündüğümüz, gıdada ülkemizi kendi kendine yeten yedi ülkeden biri konumunda tutan, ORMAN VE MERA HAYVANCILIĞIMIZ GİTTİ, GELMİYOR, GELECEK GİBİ DE GÖRÜNMÜYOR.
Hayvancılığımızın sorunlarını tespit edip, ilgili Bakanlıklara iletemeyen, koltuk ve makam kaybetme korkusuna düşmüş, koltuklarından başka bir şey düşünmeyen, makam ve mevki sahibi, Başkan ve Müdürlerimiz yüzünden, geçmişte “Türkiye’nin Hollandası” konumunda olan KIRKLARELİ HAYVANCILIĞINI (Geçmişteki hayvancılığımızı bilmediklerinden, sorgulamadıklarından, dinlemediklerinden, onların başarılarının altında ezilip, proje üretemediklerinden, kırsal kalkınma desteklerini orman köylümüze vermedikleri için) geri getirmeye; eskisi gibi mera ve orman hayvancılığını bilen ne mühendislerimiz, ne veterinerlerimiz, ne orman köylümüz, ne de çobanlarımız kaldı.
“GALİBA” DEĞİL, KESİNLİKLE BİZ, HAYVANCILIKTA NEREDEN GELDİĞİMİZİ UNUTTUĞUMUZ İÇİN GİTTİĞİMİZ YOLDA KAYBOLUYORUZ. Onun için önceki yazılarımdan birinde; “Orman köylerinde halen hayvancılıkla uğraşanların kıymetini çok iyi bilelim, onları BİRLİKTE HAYVANCILIK MODELLERİYLE organize edip, günümüz teknolojileriyle buluşturalım” demiştim.
Köylerimizde alt yapı ve ulaşım sorunlarımız yok sayılır. Köylerde kurulacak “Birlikte Hayvancılık Modelleri”, kurumların ve yatırımcıların, orman köylerine kuracağı modern hayvancılık işletmeleriyle, köyden kente göç önlenecek, istihdam yaratılacak, ekonomimize katkı sunacaktır.
Bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum; 2017 Nisan ayında, Bakanlığımızın seçtiği; bir ziraat mühendisi, bir veteriner hekim, ben ve iki arkadaşım, Çek Cumhuriyetine damızlık gebe düve seçmeye gittik. Hayvanlarımızı seçerken, çiftlik çalışanlarından bir bayan tulumunu giymiş, bize seçeceğimiz hayvanları gösteriyor. Hayvanlarımızı seçtik. Çiftliği gezerken bir de baktım, aynı bayan tulumunu çıkarmış, giyinmiş, arabanın kapısını açmaya çalışıyor. Hemen bizim seçim heyetini topladım. Bakanlığımızdan gelen ziraat mühendisimize ve bayan olan veteriner hekime, çiftlikteki bayanı göstererek; “Gördüğünüzü Ankara’ya yazılı olarak iletin. YA BİZ ÇİFTLİKLERİMİZİ, BAYANLARIMIZI BİLE, RAHAT BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIP ÜRETECEK HALE GETİRECEĞİZ, ORMAN KÖYLERİMİZDEKİ HAYVANCILARIMIZIN HAYAT STANDARTINI YÜKSELTİP, KÖYÜNDE MUTLU EDECEĞİZ. YA DA BURALARA DAHA ÇOOOOOOK DAMIZLIK HAYVAN ALMAYA GELECEĞİZ” dedim.
Çocuklarımıza hayvancılığı sevdiremiyorsak, kızlarımız köylerimize GELİN GİTMİYORSA, BAŞARAMAYIZ. ÇOK MU ZOR TELEVİZYON KANALLARINA, SAÇMA SAPAN FİLMLER YERİNE, EĞİTİCİ, ÜRETİCİ YAYINLAR YAPMAK.
Sağlık, mutluluk ve bol bereket dileklerimle… Hoşça kalın…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Demirköylü NÖNLER 05 Nisan 2019 Cuma 14:22:23

    Kutluyorum Hüseyin bey Analizleriniz Gözlemleriniz çok yerinde ve doğru

  2. Sevgili Hüseyin Tespitlerine katiliyorum. Sektörde bilgi sahibi olanlarla birlesip „Lobi“ faliyetlerini yürütmenizde yarar var. Akademisyenlerin issiz oldugu bir ülkede kimbilir kac ziraat mühendisi Issiz! Bunu firsata cevirmek gerekli tesvikleri yerinde kullanmakla olacaktir!