HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRİMLERİN BAŞINA; LİYAKAT SAHİBİ OLANLAR GETİRİLDİĞİ ZAMAN BAŞARIRIZ

Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… İlk olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi esnasında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, onları saygıyla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah bir daha ülkemize böyle acılar, böyle hainlikler yaşatmasın.
“İlimiz Hayvancılığının Dünü, Bugünü ve Yarını”nı yazarken inanın şimdiye kadar hiç zorlanmadım. “Bugün sayfamı nasıl dolduracağım?” diye hiç düşünmedim. Çünkü dündeki tamamen insan ve hayvan gücüyle, ZAHMEYİYLE VE RAHMETİYLE BAŞARILABİLİNDİĞİNİ, YAŞAYARAK GÖRDÜM.
Ama dünle, bugünün hayvancılığının arasındaki en büyük fark; DÜN HAYVANCILIK, AİLESİNİ GEÇİNDİRMEK İÇİN ZORUNLU OLARAK GELENEKSEL YÖNTEMLERLE, TAMAMEN YERLİ BİLGİ VE TECRÜBEYE DAYANARAK YAPILIYORDU. BUGÜN BİRÇOĞU, DEVLETİN DESTEKLERİNDEN YARARLANMAK İÇİN YAPIYOR. HAYVANLAR İTHAL, BİLGİLERİN TAMAMI İTHAL, BİZİM COĞRAFİ VE BÖLGESEL ŞARTLARIMIZA UYMAYAN, “TECRÜBE HİÇ AMA HİÇ YOK. EKİPMAN, FENNİ YEM, KABA YEM, VETERİNER HEKİMLER VE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ÇOK AMA ÇOOOK.” SONUÇ; HÜSRAN VE İÇLER ACISI. İLİMİZDE HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRİMLERİN, BİR YETKİLİSİ VEYA YETKİLİLERİ, ÖZ ELEŞTİRİ YAPARAK, DEMİYORLAR Kİ; “KIRKLARELİ’NDE HAYVANCILIK ESKİDEN TAMAMEN İNSAN VE HAYVAN GÜCÜYLE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE OLUYORMUŞ.
BİZ NEREDE HATA YAPTIK DA, TÜRKİYEMİZDE EN FAZLA KURULAN VE BATIP KAPANAN ÇİFTLİK İLİMİZDE OLDU? SONUCUNDA DA; DAMIZLIK VE ET İTHALATINA ÜLKEMİZİ MECBUR BIRAKTIK.”
BEN BURADAN SORUYORUM; ACABA SUÇLU BİZLER MİYİZ? SİZLERİN MAKAM VE MEVKİLERİNİZE SAYGI GÖSTERDİĞİMİZ İÇİN, SİZLERİ ŞİKAYET ETMEDİĞİMİZ İÇİN, En kötüsü de; kimse hatasını kabul etmeyip, pişkin pişkin, sus pus makamlarında oturup, araştırma gereği duyup, düzeltmek için hiçbir çaba göstermeden, kurtarıcıların kendileri olduğunu unutup, SİHİRLİ DEĞNEKLİ KURTARICI BEKLİYORLAR.
İlimizdeki hayvancılıkla ilgili her birimin, en küçük hayvancılık işletmesinden, en büyük hayvancılık işletmesine kadar hepsine, günün her saatinde ulaşabilecek araç-gereç donanımları var. Sorunları ve çözüm önerili isteklerin tespitlerini yaparak, İLGİLİ BAKANLIĞA ONLARDAN BAŞKA İLETECEK KURUMLAR DA YOK. “HAYVANCILARIMIZIN SORUNLARI VARSA ÇÖZÜMÜNÜ DE İLİMİZDEKİ HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRİMLERİN ÇÖZMESİ GEREKLİDİR” DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
ÇÜNKÜ HAYVANCILARIMIZ, İLGİLİ BAKANLIKLARLA DİREKT İRTİBAT KURAMAZ. BU KISIR DÖNGÜDEN KURTULMAK, HAYVANCILIKLA İLGİLİ BİRİMLERİN İLİMİZDEKİ MAKAMLARINA, BAŞARAMAYANLARIN YERİNE, LİYAKAT SAHİBİ BAŞARANLARIN GETİRELEREK, ORMAN KÖYLERİMİZDE, BİRLİKTE HAYVANCILIK ÜRETİM MODELLERİYLE, GEÇMİŞİMİZDEN DERS ALARAK, GERÇEK ÜRETİM YAPACAKLARA DESTEK VERİLMESİNİ UMUT EDİYORUM.
SAĞLIK MUTLULUK VE BOL BEREKETLE KALIN SAYIN OKURLARIM, SEVGİLİ HAYVANCI KARDEŞLERİM.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Analiz gözlem ve tespitleriniz çok doğru yerinde ve güzel. Ne güzel yazmışınız GERÇEK ÜRETİM YAPACAKLARAYAPANLARA DESTEK VERİLMESİNİ UMUT EDİYORUM. Istırancalarda tamamen doğaya dönük hayvancılık yapan küçük üreticiler artık umut etmiyor. Senede iki dana yetiştirip satan evinin ihtiyacını gören Ayşe teyze Hüseyin amca ne gelen var ne giden deyip yakınıyor. Büyük marketlerin yanında(Büyük Çiftlikler) küçük mahalle bakkalı nasıl iş yapamıyorsa köylü küçük üreticimin halide bu