HAYVANCILIĞI YAPMAK İSTEYEN ACEMİLERDEN ÖNCE, YAPANLAR DESTEKLENİP, BÜYÜTÜLMELİDİR

Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim; Kırklareli Hayvancılığının Dününü, Bugününü ve Yarınını anlatıyoruz ya, geçen haftalarda yazdığımız, yanlış yerlerde kurulmasına izin ve ruhsat verilip, Kırsal Kalkınma Desteklerinin tamamını, hayvanlarını telef ettirerek batıp, kapanan çiftliklere kaptıran, ilimizdeki hayvancılıkla ilgili birimlere sitem ederek seslenmiştim.
Bahsettiğim çiftlikler, süt inekçiliği yapan, İLİMİZDEKİ HAYALPEREST YATIRIMCILARIN VE HAYALPEREST YETKİLİLERİN DESTEKLEDİĞİ, SONUCUNU, YANİ BATACAĞINI 50 YAŞ ÜSTÜ HER KÖYLÜNÜN BİLİP, SADECE KENDİLERİNİN BİLMEDİĞİ batık işletmelerdi.
Şimdi sizlere, “Çıraklığını yapmadığınız işin, patronluğunu yapamazsınız” sözünden yola çıkarak, çıraklıktan, 20-30-50 DAMIZLIK DİŞİ KUZUYLA BAŞLAYIP, KENDİLERİ ARASINDA BİR “Türkiye Küçükbaş Hayvancılığı (koyun-keçi-köpek-at) facebook grubu” kurarak, sorun ve çözümleri birbiriyle, aynı 50 yaş üstü bizlerin, önceleri köylerde hayvancılık yapıldığı zamanlarda, köy kahvelerinde yaptığımız istişareleri şimdi; Türkiye Küçükbaş Hayvancılık grubu yöneticileri: BÜLENT YAŞAR (ANKARA), MURAT ÖZYÜREK (KIRKLARELİ), AHMET PAZVANTOĞLU (EDİRNE), YASİN ARIKAN, HÜSEYİN DEMİR (UŞAK), HALİL ZEKİ BUHURCU (KONYA), MEHMET EBREM (MANİSA), SELÇUK GÜVEN, AHMET ESER (BURSA), SERHAT EMEKTAR (BALIKESİR), İNTERNET ORTAMINDA, “Sen nerede otlattın? Nasıl besleme yaptın? Canlı ağarlık artışları nasıl) Hangi damızlığı kullandın? İklimle inkibasyonu nasıl?” vs. gibi paylaşarak, hiçbir kurum ve kuruluşlardan DESTEK ALMADAN, DOĞRU YERLERDE (MERA VE ORMAN KENARLARINDA) tamamen kendi kaynak ve imkanlarıyla, atalarımızdan gördüğü ve duyduğu gibi yaptıkları, başarılı üretimleri sanki “İLİMİZDEKİ HAYVANCIKLA İLGİLİ BİRİMLERE ‘GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ’ DERCESİNE” koyun, keçi sürüleri görmeye başladık.
BEN KÖŞEMDEN KENDİLERİNİ KUTLUYOR, BAŞARILARININ DEVAMIYLA BERABER, ALLAHTAN KOLAYLIKLAR, SABIRLAR VE BOL BEREKETLER DİLİYORUM.
Sağlık, mutluluk ve bol bereketle kalın, sayın okurlarım ve sevgili hayvancı kardeşlerim…

Geçtiğimiz Hafta Kırklareli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesislerinde;

Dana en düşük: 18.82 TL
Dana en yüksek: 19.06 TL
Kuzu: 20.20 TL’den alıcı bulmuştur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol