HAYTAP’tan Uzunköprü Belediyesine; “Bakımevi Yapmak Değil İşletmek Marifettir”

Uzunköprü Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi geçtiğimiz haftalarda arka arkaya yaşanan soygunların hedefi oldu. 10 gün arayla yaşanan hırsızlık olaylarının kamuoyuna yansımasından sonra ise ilgili merkezde alınan güvenlik önlemlerinin zayıflığı da ortaya çıkmış oldu. Olayın basına yansımasının ardından Hayvan Hakları Federasyonundan da (HAYTAP) konuyla ilgili değerlendirmede bulunuldu. Federasyonun resmi sosyal medya hesabından paylaşılan yorumda, “ Olacak iş değil. Sokakta kimse bakmaz bakımevine girince kıymete biner. Bakımevi yapmak değil işletmek marifettir” ifadelerine yer verildi. 

Uzunköprü Keşan yolu üzerinde bulunan Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi güvenlik zafiyetleri dolayısıyla 7 Ocak ve 17 Ocak olmak üzere 10 gün arayla iki kez soyuldu. Asayiş raporlarına kaydedilen ve ardından Emniyetin yaptığı araştırmalar sonucu hırsızlık faillerinin yakalanmasıyla kamuoyuna yansıyan olay hayvan severleri derin bir endişeye sürükledi. İlgili merkezden daha öncede ‘cins’ bir sokak hayvanının çalındığı da göz önünde bulundurulunca merkezin ciddi bir güvenlik zafiyeti ile karşı karşıya kaldığı tescillendi.
Hırsızlık olaylarının yerel basına yansımasıyla birlikte Türkiye’de hayvan hakları konusunda ciddi konuma sahip olan ve verdiği mücadele ile hayvan severlerin çatısı haline gelen HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyon) olayla ilgili resmi sosyal medya hesabından yorumda bulundu. Konu ile ilgili HAYTAP’tan yapılan açıklamada Uzunköprü Belediyesine yönelik, “ Olacak iş değil.
Sokakta kimse bakmaz bakımevine girince kıymete biner. Bakımevi yapmak değil işletmek marifettir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol