HAYATA KANLARI İLE DESTEK OLDULAR

 Kırklareli Anadolu Lisesi Kal Kan Kulübü tarafından organize edilen kan bağış etkinliği gerçekleştirildi. Okulun spor salonunda gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kurulan kan alma alanlarından kan bağışında bulundular. 2 gün boyunca devam eden etkinliğe Kırklareli Valisi Osman Bilgin de ziyarette bulundu.

24-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde çok sayıda vatandaş katılarak kan bağışında bulundu. Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe tüm Türkiye’den birçok ünlü isimde çağrıda bulunmuştu.
“Kızılay’ın yanındayız”
Kan bağışının önemine değinen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bugün bizim olmasa da birilerinin kana ihtiyacı olduğunu söyledi. Sürekli olarak Kızılay’ın yanında olduklarının altını çizen Vali Bilgin, böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için öğrencileri tebrik etti. Kan bağış alanını gezen ve hem görevli hem de kan bağışı yapan vatandaşlarla sohbet eden Vali Osman Bilgin öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip sohbet etti.
“Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışmaya başladık”
Kulüp Tarihi ve amaçları hakkında bir bilgi yazısı yayınlayan Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü; “Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kulübü iki yıl önce kuruldu. Amacımız öğrencilerimizin ve halkımızın gelecekte kan bağışı konusunda daha bilinçli ve daha duyarlı bireyler haline gelmesini sağlamaktı. Bu amaçla kulüp olarak kurulduğumuz yıl "Kan Bağışı Kampanyası" düzenlemeye karar verdik ve bu kampanyamıza Türk Kızılay'ı ile iş birliği yaparak geçen yıl Trakya rekoru kırdık. Bu yıl da kulüp olarak amacımız; kan bağışı konusunda farkındalık yaratarak bilinçli, duyarlı öğrenciler kazanmak ve kan bağışı konusunda Türkiye rekoru kırmaktır. Bu amaca ulaşmak için kulübümüz başta olmak üzere okul idaresi, okul aile birliği ve Türk Kızılay'ı ile hummalı bir çalışmaya başladık. Öğrencilerimize bilgilendirme seminerleri verdik. Kulüp öğrencilerimizi Kızılay'a üye yaptık” ifadelerini kullandı.
Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü olarak
teşekkür ederiz
Kampanya süresince kendilerine destek olan herkese teşekkür eden kulüp üyeleri; “Kampanyamızın hazırlanmasından tamamlanmasına kadar geçen süre içerisinde bizlere destek olan, yapacağı kan bağışıyla insanlara can veren, bu kampanyayı yürekten destekleyen herkese Kırklareli Anadolu Lisesi Kan Bağış Kulübü olarak teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol