Güvercin Sevdalıları Kupalarına Kavuştu

Trakya Dernekler Topluluğu’nun düzenlediği ve Tüm Trakya’da ki güvercin sevdalılarını bir araya getiren gece 9 Aralık Cumartesi günü Kaya Palas Otel’in restoranında yapıldı. Tüm Trakya’dan güvercin sevdalılarının katıldığı gecede yıl içerisinde yapılan yarışmalarda dereceye giren kuşlara ve sahiplerine kupaları takdim edildi. Geceye katılanlar arasında; Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay, Federasyon Yardımcısı Hamdi Sevinç, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ahmet Çavdar, Mustafa Ayıroğlu, Mehmet Metin, Erdoğan Topgüz ve çok sayıda güvercin sevdalısı yer aldı.
Kaya Palas Otel’de gerçekleşen ödül töreni, 9 Aralık Cumartesi saat 19:30’da başladı. Yemekli yapılan ödül töreni oldukça samimi bir ortamda geçti. Çok sayıda güvercin sevdalısı ve sporcunun katıldığı gecede konuşan Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay Yaptığı konuşmada geceyi organize eden Trakya Dernekler Topluluğu’na teşekkür etti. Tuncay, “Öncelikle uzaktan yakından buraya icabet eden, bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizleri böyle güzel bir akşamda herkesi burada buluşturan Trakya Dernekler Topluluğuna, başkanlarına ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum bizleri bir araya getirecek bu geceyi organize ettikleri için, verdikleri emekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kuşları Sevip Değer Veriyoruz
Gecenin organize edilme amacından bahseden Tuncay, “Hepimiz kuşları çok sevip değer veriyoruz. Bu gece burada toplanmamızın amacı, 2017 yılında yapılan etap ve klasman yarışmalarında, çok sevip değer verdikleri kuşları ile yarışıp derecelere giren arkadaşlarımıza ödüllerini vermek ve bu ödülleri almak için gösterdikleri çaba için kendilerini tebrik etmektir. Bütün dernek üyeleri olarak en küçüğünden en büyüğüne kupa alacak olan bütün arkadaşlarımız için çok sevinçliyiz.” diye konuştu.
Camianın Anlamlı Gecesi
Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay’dan sonra konuşma yapan camianın duayen isimlerinden Tayyar Başaran, “90’lı yıllardan bu yana gelişen posta Güversin sporunun gelmiş olduğu noktada emeği geçen katkıları olan, şu an aramızda olan ya da olmayan bütün arkadaşlarımızı yad ediyor ve saygı ile selamlıyorum. Bu sporun daha da ilerlemesi için görev alan arkadaşların görevlerini canlılarımıza gerekli değeri verecek şekilde yapmalarını dilerken, camiamızın içinde bulunduğu bu güzel ortamda, bulunup bu değerli geceyi bizlerle paylaşan sayın misafirlerimize, çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kupalarda Çetin Okumuş Rüzgarı Esti
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende tüm Türkiye’de yapılan yarışmalarda dereceye giren bütün sporculara kupaları verildi. Kırklareli Posta 5x5 Vites Klasmanda 1.liği ve 3.lüğü Çetin Okumuş, 2.liği Nuray Avcı, Kırklareli Posta 4x4 Orta Maraton Klasmanda 3.lüğü Anıl Mesut, 1.liği ve 2.liği Çetin Okumuş, Kırklareli Posta 3x3 Maraton 3.lüğü Anıl Mesut, 2.liği Çetin Okumuş 1.liği Tufan Ertuğrul, Kırklareli Posta As Klasmanda 3.lüğü Anıl Mert 2.liği ve 1.liği Çetin Okumuş elde etti.
Ödül Töreni sonrasında yapılan tablo açık arttırma ile satışa çıktı. İmece usulü ile satılan tabloda destekleme mantığıyla bütün üyeler günülerlinden kopan parayı ortaya koyarak derneğe yardımda bulundu. Yapılan bağışlardan sonra derneğe 3 bin 850 lira para toplandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol